Start restauratie en herbestemming Fort bij Krommeniedijk


14 april 2016 - Nieuwsartikel

Gedeputeerde Joke Geldhof geeft 15 april 2016 samen met de samenwerkende partijen het startsein voor de voorbereidende werkzaamheden van de restauratie en herbestemming Fort bij Krommeniedijk in Uitgeest.

In het fort komt een bezoekerscentrum over `Natuur en Landschap' in de Stelling van Amsterdam, een ruimte voor educatieve activiteiten van de Vrijwilligersgroep Fort bij Krommeniedijk en een woontrainingscentrum voor autistische jongvolwassenen.

De planning is dat het bezoekerscentrum en de educatieve ruimte eind dit jaar klaar zijn en dat het woontrainingscentrum in de loop van 2017 in gebruik genomen kan worden.

De provincie Noord-Holland vindt belangrijk dat de Stelling van Amsterdam wordt behouden voor de toekomst. Hiervoor is het nodig dat de verschillende forten een herbestemming krijgen zodat ze gerestaureerd, beheerd en onderhouden kunnen worden. De herbestemming van Fort bij Krommeniedijk is
hier een mooi voorbeeld van met een goede balans tussen natuur, maatschappelijke betrokkenheid en economische zelfstandigheid.

In 1996, 20 jaar geleden, kreeg de Stelling van Amsterdam een plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege het unieke karakter en bijzondere geschiedenis. De stelling bestaat ui 42 forten, waarvan Fort bij Krommeniedijk er een is.

Meer informatie:
www.landschapnoordholland.nl
www.stellingvanamsterdam.nl
www.stadsherstel.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel