Het zevende roze woensdag persbericht Giro


14/04/2016
In aanloop naar de Giro in mei sturen we wekelijks een persbericht met informatie over allerlei activiteiten die met de Giro- te maken hebben.

Giro Official Partner logo

Vrijdag 15 april: The Night Run Giro Edition
De 3e editie van het Nijmeegse hardloopfeest The Night Run Festival 2016 - Giro Edition start om 22.00 uur in de Molenstraat en laat Nijmegen in het donker van zijn mooiste kant zien. Meer informatie: the night run festival (externe website)

Weekend 16 en 17 april: Dutch Bicycle Centre (DBC) Weekend
Om mensen verschillende manieren van fietsen te laten ervaren is er van alles te doen bij het DBC aan de Waalbandijk 8b.

* Stadfietsen Koppeltijdrit
Wanneer: Zaterdag 16 april van 13.00 tot 15.00 uur.
Inschrijven: http://giro.nswv-mercurius.nl
* Fietsfilmnacht
Wat: Korte films over fietsen gemaakt door professionals en amateurs, met als afsluiting een prijsuitreiking voor beste film.
Wanneer: Zaterdag 16 april van 19.30 tot 22.00 uur.
website: Fietsfilmnacht
* Giro E-Bike testdag
Wat E-bike beurs waar je alles over E-bikes te weten kunt komen, E-bikes kunt testen en een toertocht op E-bikes om het gemak te ervaren.
Wanneer: Zondag 17 april van 11:00 tot 16.00 uur.
* Ligfiets Opstapdag
Wat Toertocht met ligfietsen om fietsen met een ligfiets te ervaren, of voor mensen met een eigen ligfiets. Ligfiets kan gehuurd worden.
Wanneer: Zondag 17 april van 11:00 tot 14.30 uur.

Cultuurspinnerij de Vasim, Winselingseweg 41

* Cargo-Bike Festival
Wat: Festival waar Cargo-bikes getest kunnen worden en de nieuwste ontwikkelingen te zien zijn. Dit alles met verschillende eetkraampjes, Cargo-bike race, Cargo-bike parade en activiteiten voor kinderen.
Wanneer: Zondag 17 april van 13:00 tot 17.00 uur.
Meer op de site van de Vasim

Marienburgplein:

* NK Slowbiking
Wanneer: Zaterdag 16 april 13:00 uur
Meer iop de site van het Dutch Bycicle Centre

Vanaf zaterdag 23 april: Bibliotheek Van Agt naar Nationaal Fietsmuseum Velorama
Oud minister-president en wielersportliefhebber mr. A.A.M. van Agt heeft zijn uitgebreide collectie wielersportboeken die veelal is voorzien van een persoonlijke opdracht, geschonken aan Nationaal Fietsmuseum Velorama.

Bereikbaarheid Nijmegen tijdens de Giro
Wilt u meer weten over de bereikbaarheid van de stad? Op 7 mei is de finish op de Oranjesingel in Nijmegen en op 8 mei de start van de derde dag op de Grote Markt. Om het evenement voor iedereen zo feestelijk mogelijk te laten verlopen zijn er afspraken gemaakt. We kunnen niet voorkomen dat er
straten worden afgesloten of beperkt bereikbaar zijn. Alleen op deze manier kunnen wij de veiligheid van iedereen - van bewoners, wielrenners, bezoekers.
Voor meer informatie: www.girogelderland.nl en de pagina Regio informatie op deze site.
Giro Fun Fact
Van 30 april tot en met 8 mei laat de beiaardier van de Sint Stevenstoren nieuwe Giro-melodieen klinken op het Carillon. De nieuwe muziek is speciaal door de stadsbeiaardier Malgosia Fiebig geprogrammeerd ter gelegenheid van de Giro d'Italia. Elk uur kunnen de bewoners en bezoekers van
Nijmegen korte fragmenten van deze drie liedjes horen: Bicycle Race van Queen, He kleine meid op je kinderfiets van Herman Van Veen en een bekende Italiaanse lied Funiculi, Funicula. Alles over de Giro Gelderland is te vinden op www.girogelderland.nl.