Nederlandse Kampioenschappen Latin & 10-Dans 2016


14 april 2016

Nederlandse Kampioenschappen Latin & 10-Dans 2016

Nederlands Kampioenen 10-dansen 2015: Frank Zegels & Laura Jottay (fotograaf Rob Ronda)

Nederlands Kampioenen 10-dansen 2015: Frank Zegels & Laura Jottay (fotograaf Rob Ronda)

In weekend van 30 april en 1 mei zal het Topsportcentrum Almere gevuld worden met opzwepende muziek en dansers die strijden om de titel Nederlands Kampioen. In dit weekend vinden diverse NK's plaats, georganiseerd door de Nederlandse Algemene Danssport Bond (NADB), aangesloten bij het NOC*NSF.

Zaterdag 30 april staat vooral in het teken van de Nederlandse Kampioenschappen Latin dansen. Diverse leeftijdscategorieen zullen om de titel strijden door het dansen van de samba, chachacha, rumba, paso doble en jive. Aanvang van de wedstrijden: 13:30 uur.
Vooraf aan deze wedstrijden - om 12.15 uur - is er speciaal voor schoolkinderen van Almere en omstreken een Dance@remove-this.School event, met o.a. hun eigen ChaCha Cup wedstrijd.

Op zondag 1 mei kan het publiek vanaf 10.00 uur onder andere genieten van de Nederlandse Kampioenschappen 10-Dans, waar de deelnemers naast de eerder genoemde Latin dansen ook hun vaardigheid in de standaard dansen (Engelse wals, tango, Weense wals, slow foxtrot en quickstep) moeten laten
zien.
Naast bovengenoemde wedstrijden vinden op beide dagen ook diverse andere Nederlandse Kampioenschappen en Open danswedstrijden plaats.

Voor het reserveren van toegangskaarten.