Woningoverval Soest


Woningoverval Soest

Laatste update:
14-04-2016 | 13:08

Soest - 9 april heeft de politie een 27-jarige man uit Soest aangehouden op verdenking van het plegen van een woningoverval aan de Chalonweg. De politie heeft inmiddels zicht op een tweede verdachte en sluit een aanhouding op korte termijn niet uit.

8 april werd er rond 20.00 uur bij deze alleenstaande vrouw aangebeld door twee mannen die zich voordeden als pakketbezorgers. De vrouw deed open en werd bedreigd met een op een vuurwapen lijkend voorwerp. De mannen drongen binnen en doorzochten haar huis en gingen er vervolgens vandoor. De
vrouw werd daarbij tegen de grond geduwd en liep verwondingen aan handen en gezicht op. Zij alarmeerde de politie, maar agenten troffen de mannen niet meer aan.

Na recherche-onderzoek kon de politie als snel een eerste verdachte aanhouden, een 27-jarige man uit Soest. In zijn woning troffen zij spullen aan die waarschijnlijk zijn gebruikt bij de overval. De politie ging verder met het onderzoek en is een tweede verdachte op het spoor. Vermoed wordt
dat deze tweede verdachte uit de directe omgeving van Soest en Baarn komt en behoort tot de kennissenkring van de al aangehouden verdachte.