Hennepkwekerij ontmanteld, verdachte aangehouden


Hennepkwekerij ontmanteld, verdachte aangehouden

Laatste update:
14-04-2016 | 14:46

Enschede - De politie heeft in Enschede een hennepkwekerij ontmanteld en een verdachte aangehouden.

Op woensdagavond 13 april is de politie op basis van een melding naar een woning in de Zaanstraat gegaan. In de woning trof de politie een hennepkwekerij aan met 346 hennepplanten. Een man van 22 jaar oud afkomstig uit Enschede is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze
hennepkwekerij. De man is overgebracht naar het arrestantencentrum in Borne, waar hij is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.Hennepkwekerij: gevaar voor uw wijk!
Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen en maken de buurt onveilig. Een kwekerij kan schade en overlast veroorzaken door lekkages, stank en schimmelvorming. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen
henneptelers onverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan. Bovendien kosten deze kwekerijen ons allen geld. Het illegaal stroom aftappen door henneptelers leidt tot een hogere energierekening voor iedereen, ook voor u.Hoe herken ik een hennepkwekerij?
Er zijn verschillende signalen die op een hennepkwekerij in uw buurt of buurwoning kunnen wijzen:
- Warme en/of vochtige muren
- Non-stop zoemende of brommende geluiden
- Afgeplakte ramen, ramen en gordijnen die nooit open gaan
- Stankoverlast in de vorm van henneplucht
- Bouwwerkzaamheden en sjouwactiviteiten op vreemde tijdstippen
- Stroomstoringen op het elektriciteitsnet, zoals knipperende lampen of schommelingen in de stroomsterkte
- Continue condensvorming op de ruiten
- Bewoners die nooit of heel kort op vaste tijdstippen thuis zijn in combinatie met een of meerdere van de bovenstaande signalen.Meld het bij de politie!
Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt hennep wordt gekweekt? Aarzel dan niet en bel de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

(2016182162)