30 april Reddingbootdag bij Reddingstation Wijdenes


14-04-2016 Op 30 april organiseert Reddingstation van 10.00 tot 16.00 uur Reddingbootdag in de vluchthaven van Wijdenes. Reddingbootdag is de dag voor donateurs om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van Reddingstation Wijdenes.

Vrijwilligerswerk

Bij Reddingstation Wijdenes draait alles om vrijwilligerswerk. Het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 30 vrijwilligers die 365 dagen per jaar klaar staan. De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die het reddingstation een warm hart toedragen. En voor
die mensen is de Nationale Reddingbootdag. Want deze donateurs steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders.

Exclusief

Tijdens Reddingbootdag bestaat de mogelijkheid om mee te varen op de reddingboot. Een unieke en bijzondere ervaring die alleen voor donateurs is weggelegd. Op vertoon van uw boarding pass (deze wordt verstuurd aan donateurs) kunt u aan boord van de reddingboot stappen.

Demonstraties en tochten

Naast de demonstraties en vaartochten wordt er uitleg gegeven door Sterrenwacht Orion over navigatie middels sterren. Ook leert Reddingsbrigade De Streek bezoekers de basistechnieken voor een redding vanaf de wal. De brandweer leert hoe je moet ontsnappen uit een brandende woning en er kan
meegereden worden met de quad van het Rode Kruis. Je kunt ook een kijkje nemen in een politiewagen en Rijkswaterstaat komt met een patrouillevaartuig langs.
Kinderen kunnen zich ook vermaken in de kinderhoek met het 'pimpen van klompjes' bij het Zuiderzeemuseum. Het bezoek van de SAR-helikopter is nog onder voorbehoud.

Informatie

Meer informatie over Reddingbootdag is te vinden op www.reddingstationwijdenes.nl
U bent van harte welkom op de Reddingbootdag 30 april in de vluchthaven van Wijdenes!

14-04-2016
Thema Nieuws, Drechternieuws