Bruisend openingsweekend stadhuis


Gepubliceerd: 14 april 2016 om 14:49

Laatst gewijzigd: 14 april 2016 om 14:49

Komend weekeinde opent het nieuwe Deventer stadhuis voor publiek. Op vrijdagmiddag, zaterdag en zondag is een groot deel van het gebouw open. Er zijn rondleidingen en heel veel activiteiten voor jong en oud. U bent daarbij van harte uitgenodigd.

Stadhuis Deventer
Stadhuis Deventer
Stadhuis Deventer

Volg een rondleiding

Uiteraard kunnen bezoekers tijdens de open dagen het grootste deel van het nieuwe stadhuis bekijken. Dat kan op eigen gelegenheid of met een rondleiding. Die start elk half uur. U krijgt een kijkje in de nieuwbouw en de gerenoveerde oude stadhuispanden. Daaronder de nieuwe trouwzaal en
raadzaal. Burgemeester en wethouders geven zelf de aftrap door de eerste rondleidingen zelf te verzorgen.

Bruisend programma

Nog leuker: cultureel Deventer draagt een steentje bij aan het bruisende openingsweekend. Onder meer De Battumse Revue, de koren Und Jetzt Weiter en Caecilia en het Burgerweeshuis werken mee aan het programma voor jong en oud.

Start feestelijkheden met Beats & Bells

De feestelijkheden starten op vrijdag met een bijzonder optreden van Beats & Bells. Vanaf 16.00 uur speelt beiaard Boudewijn Zwart op het Lebuinuscarillon samen met Celsius DJ op het Grote Kerkhof. Het duet opent met 'Ballo Del Granduca' van de grootste componist die Nederland ooit heeft
voortgebracht: de in Deventer geboren Jan Pieterszoon Sweelinck. Verder zijn er composities waarin klokken, bellen en feest een hoofdrol spelen. Ook het clublied van Go Ahead Eagles heeft een bewerking gekregen. Een uniek optreden!

Interessante lezingen

Op zaterdag en zondag zijn er interessante lezingen over het nieuwbouwproject. Er zijn lezingen over de architectuur, archeologie, de cultuurhistorie in dit deel van de binnenstad, en het unieke kunstproject Deventer Raamwerk. In de raadzaal kunt u terecht voor een speciaal programma.

Openingstijden stadhuis tijdens feestweekend:

* vrijdag 15 april: 16.00 tot 22.00 uur
* zaterdag 16 april: 10.00 tot 16.00 uur
* zondag 17 april: 10.00 tot 16.00 uur

Kijk op www.deventer.nl/opening voor het volledige programma en tijden.