Vrouw (70) slachtoffer straatroof Zoetermeer, politie zoekt getuigen


Vrouw (70) slachtoffer straatroof Zoetermeer, politie zoekt getuigen

Laatste update:
14-04-2016 | 16:02

Zoetermeer - Een 70-jarige vrouw werd woensdag 13 april het slachtoffer van een straatroof op het Oosterheemplein. Ze raakte daarbij licht gewond.

Rond 22.35 uur zat de vrouw in de randstadrail lijn 4 in de richting van de Javalaan. Ze stapte met meerdere reizigers uit bij station Oosterheem en liep in de richting van haar woning. Ze was op het moment dat ze uit de randstadrail stapte aan het bellen met haar mobiele telefoon.

Op weg naar huis liep de vrouw langs een sportschool en langs een oprit van een parkeer garage.

Plotseling voelde de vrouw dat iemand haar van achteren benaderde en twee armen om haar borst heen sloeg. Het slachtoffer begon direct te gillen. De man gaf haar een harde duw waardoor ze viel. Ondanks dat het slachtoffer het probeerde te voorkomen, zag de straatrover kans om de telefoon uit
haar jaszak te halen. Hij rende daarna weg in de richting van een Zeeman winkel.Het signalement van de man luidt:

Getint, kort half lang haar, fors vadsig postuur, korte zwart kleurige jas, donker kleurige broek.Heeft u iets gezien van deze straatroof, zat u in de tram rond genoemd tijdstuip en heeft u een persoon gezien die aan het signalement voldoet of heeft u anderszins informatie neem dan contact op met de recherche van bureau Zoetermeer via 0900-8844, Liever anoniem dan via M 0800-7000.