Masterclass Economie (Nascholing) - Radboud Universiteit

donderdag 14 april 2016

Tijd 15:00 tot 18:00

Locatie Erasmusgebouw 20e verdieping

Organisator(s) Radboud Docenten Academie

Spreker drs. Quincy Elvira & drs. Twan Huijbers

Subtitel Experimenten

Beschrijving

In deze masterclass van de Radboud Docenten Academie voeren we drie rollenspellen uit. Deze rollenspellen hebben het karakter van een klassenexperiment. De rollenspellen bieden mogelijkheden om concepten (risico-aversie, asymmetrische informatie, verzekeren, begrotingstekort, arbeidsproductiviteit, economische wetten) vanuit een ander perspectief te bezien.

Nascholing RDA

Economische klassenexperimenten brengen lastige concepten via een simulatie bij de leerling tot verbeelding, waardoor de leerlingen een hoger leerrendement ervaren. Tijdens deze masterclass laten we deze experimenten en de leerresultaten zien.

De masterclass is niet puur gericht op overdragen van kennis, maar is ook een bijeenkomst om kennis uit wisselen om de spellen zo in te zetten dat u ze morgen kunt geven. We willen aangeven hoe u met minimale technologie deze experimenten kunt uitvoeren, gegevens over het leren van de leerling kunt verzamelen, het leren van de leerling inzichtelijk kunt maken en de hedendaagse praktijk kunt vangen in een experiment.

Ons doel is dat de deelnemers in staat zijn om in de eigen klas experimenten succesvol uit te voeren na het bijwonen van deze masterclass.

E-mail nascholing@docentenacademie.ru.nl

Telefoon 024-3096024

Aanmelden

Aanmelden graag via de website van de Radboud Docenten Academie. Kosten: EUR50,-