Minister Kamp bezoekt Innovation Expo

Nieuwsbericht | 13-04-2016 | 13:32

Minister Kamp is donderdag 14 april 2016 te gast bij de Innovatie Expo 2016.

Er zijn 200 innovaties aanwezig. Innovaties vanuit de Green Deals en de Topsectoren: van de Deltagoot tot hersenonderzoek en bijvoorbeeld lichtgevende bomen die lantaarnpalen kunnen vervangen. Er ligt een looproute topsectoren in de persruimte.

Het programma van minister Kamp

9.45 uur arriveert minister Kamp met een 3d geprinte fiets van de TUDelft en MX3D, die ook een 3D geprinte brug aan het maken die later in Amsterdam in gebruik genomen wordt.

10.00 uur opent Kamp het aanwezige biobased huis waar meer dan 30 verschillende Nederlandse ondernemers aan meebouwden: wanden afgewerkt met krijtverf, tapijt van oude visnetten en elektriciteit opgewekt door plantjes. Variaties van het aanwezige huis zijn ook te bekijken via een 3d bril. Of je nu een tuinhuis zoekt of een tijdelijke opvangruimte om te kunnen wonen. Het huis is te koop vanaf 68.000,- euro.

Tijdens de Innovation Expo tekent minister Kamp 5 Green Deals en een Citydeal. Deze geven een impuls aan Elektrisch Vervoer, Duurzame aardwarmte, Biobased industrie en het ecosysteem voor startende en groeiende ondernemers uit het buitenland.

Vanaf 12.00 uur geeft de minister in het PitchPlaza de kick off van de nieuwe Nationale Iconen in aanwezigheid van Hella Hueck.

De innovatie Expo (voorheen Innovatie-estafette) is een initiatief van diverse overheidsinstanties, bedrijven en kennisinstellingen. Tweejaarlijks organiseren zij een Innovatie-Expo om innovaties te versnellen