Adecco Den Bosch gaat terug naar de schoolbanken

's-Hertogenbosch - De Adecco-vestiging in Den Bosch is verhuisd van de Stationsweg naar de Onderwijsboulevard. Het lokale team van specialisten in tijdelijk werk en HR-oplossingen heeft zijn intrek genomen in een modern kantoorgebouw op nummer 52. Saillant detail: tijdens de feestelijke

opening kreeg Hans Pruis, CEO Adecco Group Nederland, gezelschap van Guus Keser, de pionier van het uitzendwezen, die in 1968 aan het Julianaplein in Den Bosch de basis legde voor zijn imperium en daarmee indirect voor de latere Adecco-organisatie in Nederland.

Adecco-CEO Hans Pruis en eregast Guus Keser (81), die tegenwoordig als beeldhouwer in Canada woont, maar nog zeer betrokken is bij zijn vroegere business, haalden tijdens de ingebruikname van de nieuwe huisvesting mooie herinneringen op aan de pioniersperiode. Ze keken vooral ook vooruit. De belangrijkste uitdaging waar de uitzendwereld voor staat, is jongeren aan zich binden en werken aan hun employability door aandacht te besteden aan permanente leertrajecten, opleiding en persoonlijke ontwikkeling. En waar kun je dan beter zitten dan aan de voormalige Sportlaan die vanwege het grote aantal opleidingen dat er gevestigd is, werd omgedoopt tot Onderwijsboulevard?

`In het hol van de leeuw'

Hans Pruis: "Den Bosch neemt in de geschiedenis van Adecco Group Nederland een belangrijke plaats in. Een mooiere symbolische locatie kunnen we ons niet wensen; vlakbij de campus, `in het hol van de leeuw', zeg maar. Flexibel werken neemt stormenderhand toe en op dit moment leiden we een generatie op, die dat straks heel normaal vindt. Ons nieuwe, moderne kantoor wordt de plek voor jongeren om te ontdekken wat er in de wereld van werk te koop is."

Way to Work - samen met de nieuwe buren

De verhuizing van Adecco Den Bosch naar de Onderwijsboulevard 52, waar onderwijsinstellingen gevestigd zijn als Helicon, Duhamel en Koning Willem I College, de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost, HAS Den Bosch Stoas Hogeschool en Avans Hogeschool, valt perfect samen met de Way to Work-campagne van Adecco die op 17 maart aanstaande met de Adecco Street Day van start gaat ( http://www.adecco.nl/nl-NL/Werknemers/websites/way-to-work/Pages/Home.aspx ).

Met Way to Work(TM) wijst Adecco jonge werkzoekenden letterlijk de weg op de arbeidsmarkt met de inzet van sollicitatietrainingen, gratis workshops, coachingtrajecten en werkervaringsprojecten. Hierin staat samenwerking met onderwijsinstellingen centraal. Dat komt goed uit, want dat zijn de nieuwe buren van Adecco Den Bosch, waar tijdens de Adecco Street Day sollicitatieworkshops plaatsvinden. In samenwerking met Avans Hogeschool organiseert Adecco Den Bosch een dag later, op 18 maart, bovendien speed date sollicitatiesessies waar ruim 120 hbo-studenten aan deelnemen.

Adecco Den Bosch is een van de ruim 150 lokale en zeer laagdrempelige vestigingen van Adecco Group Nederland, die zich toespitsen op het verbinden van talent met lokale werkgevers en op projecten die zorgen voor een betere aansluiting op de arbeidsmarkt voor mensen die om welke reden dan ook tussen de wal en het schip dreigen te belanden. Bij Adecco Den Bosch zit een team van vijftien gepassioneerde specialisten, aangevoerd door branchmanagers Brigitte Wagenberg en Eelke van Grinsven. Brigitte is verantwoordelijk voor opdrachtgevers die grote aantallen flexwerkers inhuren; Eelke heeft een warm kloppend hart voor het MKB in Den Bosch en omgeving.

Over Adecco Group Nederland

Adecco Group Nederland bestaat uit Adecco, Ajilon, Badenoch & Clark, Pontoon en Lee Hecht Harrison. Adecco biedt General Staffing en HR Services aan alle sectoren. Ajilon biedt oplossingen voor Professional Staffing vraagstukken met de focus op Engineering, Finance, ICT, Technology en Young Professionals. In Nederland is Adecco actief met circa 1.000 medewerkers vanuit ruim 150 vestigingen. Wereldwijd is Adecco de grootste aanbieder van HR-oplossingen met meer dan 31.000 medewerkers, actief vanuit ruim 5.100 kantoren in meer dan 60 landen. Dagelijks verbindt Adecco meer dan 650.000 flexwerkers en professionals met opdrachtgevers. De Adecco Group is een Fortune Global 500 onderneming.