Oproep aan alle sociale ondernemers

donderdag 14 april 2016 09:02 Economie

Dit is een origineel bericht van PR Newswire

AMSTERDAM, April 14, 2016 /PRNewswire/ --

'Save A Girl campagne teller boven 57.000 euro' 'Ondernemer voor ondernemers' Nisandeh Neta roept mensen via de crowdfunding campagne Save a Girl op om flink bij te dragen aan het goede doel. Tot nu toe verzamelden 325 donateurs 57.871 euro. Met de nieuwste beloning voor donaties van 10.000 euro nodigt Neta twee filantropische ondernemers uit om in Nepal met eigen ogen de impact van hun bijdrage te kunnen zien.

De Save a Girl campagne op crowdfunding platform Indiegogo is een initiatief van Open Circles Foundation, de filantropische tak van Open Circles Academy, opleider van ZZP'ers. Met de tot nu toe verzamelde 57.871 euro kunnen 231 Nepalese meisjes gered worden van een uitzichtloos slavenbestaan. Het campagnedoel is minimaal 1000 zogenoemde 'Kamlari' meisjes te redden.

Sociaal DNA

Voor een donatie van 10.000 euro kunnen donateurs zelf de meisjes ontmoeten die ze met hun bijdrage hebben gered. Nisandeh Neta, oprichter van Open Circles Academy, gelooft dat er in Nederland vermogende collega filantropen geinteresseerd moeten zijn in een project van deze omvang. "Veel ondernemers in Nederland hebben sociale verantwoordelijkheid verweven in hun DNA. Bovendien is zelf ervaren wat de impact is van je financiele bijdrage het meest bevredigende wat je als filantroop, of als mens, kunt ervaren."

"Kun je 10.000 euro missen?"

Nisandeh licht zijn oproep toe: "Als Open Circles geloven wij in het 'Enlightened Millionaire' concept waarbij je als ondernemer bijdraagt aan een betere wereld door te geven wat je niet nodig hebt voor het onderhouden van je huidige levensstijl en de nodige investeringen voor succesvol ondernemerschap. Heel in het kort: 'Geef wat je kunt missen.'"

Wat zijn Crowdfunding Perks?

Donateurs komen in aanmerking voor verschillende cadeaus in ruil voor hun donatie, de zogenoemde crowdfunding perks die varieren van Nisandeh Neta's nieuwe boek 'The Enlightened Millionaire' voor een donatie van 25 euro tot deelname aan twee 3-daagse Open Circles trainingen voor donaties van 2500 euro of meer. De Save a Girl crowdfunding campagne is verbonden met Room to Read, een non-profit organisatie die alle kinderen toegang wil geven tot kwalitatief goede educatie en daarmee een menswaardig bestaan creeren.

De Save A Girl crowdfunding campagne op Indiegogo duurt 30 dagen en sluit op 21 april 2016. Open Circles Foundation is in 2011 opgericht door Nisandeh en Vered Neta, als de filantropische tak van Open Circles Academy die al meer dan 150. 000 ondernemers heeft getraind in de afgelopen 10 jaar.

OCF doneert zowel financiele middelen als kennis aan organisaties en instituten over de hele wereld die een impact hebben op de samenleving door mensen onderwijs te verschaffen die anders geen toegang zouden hebben tot mentorschap, training en onderwijs.

http://www.opencirclesfoundation.org

http://www.save-a-girl.org