Top vijftig meest inspirerende vrouwen in technologie

donderdag 14 april 2016 10:00 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Inspiring Fifty

Vandaag heeft Inspiring Fifty de top vijftig meest inspirerende vrouwen in de technologie in Nederland bekendgemaakt. Inspiring Fifty is een non-profitorganisatie die werd opgericht met als doel vrouwen te inspireren een carriere in technologie te kiezen.

De top vijftig is afkomstig uit de hele sector en omvat ondernemers, executives, academici, beleidsmakers en influencers. Volledige biografieen van alle vrouwen zijn te vinden op http://www.inspiringfifty.com/netherlands2016.

Op de Nederlandse lijst staan vijf vrouwen die eerder ook al op de Europeesche lijst te vinden waren: Annet Aris, hoogleraar bij INSEAD; Neelie Kroes, speciaal envoy StartupDelta; Dr Vanessa Evers, hoogleraar Sociale Robotica aan de Universiteit Twente; Gillian Tans, President & COO van Booking.com; en Corinne Vigreux, medeoprichter en managing director van TomTom.

Een jury beoordeelt welke vrouwen in technologie het meest inspirerend zijn en zet hen als rolmodellen in de schijnwerpers zodat zij een zichtbare voortrekkersrol kunnen spelen. De organisatie werd in 2013 opgericht door Janneke Niessen en Joelle Frijters, mede-oprichters van Improve Digital, omdat zij een behoefte aan meer rolmodellen signaleerden voor het vergroten van genderdiversiteit.

Medeoprichter van Inspiring Fifty Janneke Niessen: "Ik geloof in de kracht van vrouwelijke rolmodellen om een positieve verandering teweeg te brengen: 'If she can see it, she can be it'. We kregen zoveel nominaties, stuk voor stuk inspirerende vrouwen dat we daar ook in de verschillende landen iets mee wilden doen. Deze vijftig fantastische rolmodellen in Nederland zijn een voorbeeld voor vele anderen."

"Ons uiteindelijke doel bij Inspiring Fifty is het inspireren van anderen vrouwen om technologie te omarmen. Alle bedrijven worden technologie bedrijven en 'De technologie' is al lang geen sector op zich meer, het zit overal in verweven. De groei van toekomstkansen voor vrouwen op de arbeidsmarkt gaat hand in hand met het omarmen van technologie. ", voegde mede-initiatiefnemer van Inspiring Fifty Joelle Frijters toe.

Samen met haar partners Facebook, Atomico en Improve Digital zal Inspiring Fifty het hele jaar door diverse evenementen organiseren, met als hoogtepunt het evenement op 25 mei. Dit vindt plaats in Amsterdam tijdens het Nederlandse EU-voorzitterschap, op uitnodiging van Neelie Kroes van StartupDelta. Sprekers zijn onder andere Maxime Williams (Global Director Diversity Facebook), Sandra Lopez (VP Strategic Alliances Wearables Intel) en Lisa Jackson (VP Environment, Policy and Social Initiatives Apple). Meer informatie over het evenement volgt binnenkort.

Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken: www.inspiringfifty.com. Andere beschikbare materialen zijn onder meer een volledige biografie van elke vrouw, portretfoto's, en een mozaiek waarop alle vijftig vrouwen te zien zijn.

Inspiring Fifty Europa 2016

De finalisten van Inspiring Fifty Europa zijn te vinden op www.inspiringfifty.com/europe2016

Hall of Fame, Europa

De Europese finalisten van vorig jaar zijn nu te vinden in de Hall of Fame van Inspiring Fifty op www.inspiringfifty.com

Over Inspiring Fifty

Inspiring Fifty is een pan-Europees initiatief met als doel vrouwen te inspireren en stimuleren een successvolle carriere in de technologie te vervolgen. Inpiring Fifty brengt jaarlijks een lijst uit met de de 50 meest inspirerende vrouwen in de technologie, de 'InspiringFifty'.De evenementen, publicaties en presentaties die daar uit voortkomen inspireren en motiveren jaarlijks miljoenen vrouwen in heel Europa. Inspiringfifty bouwt op die manier een nieuwe generatie van vrouwelijke leiders en ondernemers die op hun beurt weer een voortrekkersrol kunnen spelen. Naast de Europeesche lijst, zullen dit jaar ook lokale InspiringFifty lijsten uitkomen in Verenigd Koninkrijk, Scandinavie, Frankrijk en Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland bekend worden gemaakt.

*

*

*

*