Chinees olie en gasbedrijf Jereh Group vestigt zich in Den Haag

14 april 2016

Jereh Group, een groot internationaal olie- & gasbedrijf, vestigt zich in Den Haag. Gisteren, tijdens een bezoek aan het moederbedrijf in Yantai, China, tekenden CDA-wethouder Economie Karsten Klein en CEO van Jereh Group Mr. Weijie Sun de officiele overeenkomst over de vestiging in Den Haag.

Wethouder Karsten Klein: "Jereh Group brengt werkgelegenheid en expertise naar onze stad, en zoekt actief de samenwerking met de spelers op het gebied van olie en gas die hier al gevestigd zijn. Dit sterke netwerk en de goede begeleiding door NFIA, WFIA en gemeente maakt Den Haag aantrekkelijk voor bedrijven als Jereh Group."

Den Haag ideale locatie

Jereh kiest voor Den Haag vanwege de uitgebreide aanwezigheid van internationale olie- en gasbedrijven. Bedrijven als Shell, Aramco, Total en Q8, en internationale ingenieurs- en adviesbureaus als CB&I en Schlumberger bevinden zich namelijk ook in Den Haag. Dit maakt het de ideale locatie voor Jereh's Europees hoofdkantoor.

Speerpunt voor Jereh

Jereh's kantoor in Den Haag is in eerste instantie gehuisvest in WTC Den Haag en dient als Marketing & Sales kantoor voor de Europese markt. De verwachting is dat het kantoor een speerpunt wordt in de internationale activiteiten van Jereh. "Er is een aantal succesvolle bezoeken gebracht aan de Jereh Group en we zijn erg verheugd dat we het bedrijf mogen verwelkomen in Den Haag. Jereh zal een belangrijke bijdrage leveren aan het versterken van de ontwikkeling van new energy in het olie- en gascluster," aldus Marleen Zuijderhoudt, directeur WFIA.