Minister Oduber tekent verdrag met Transportation Security Administration

Minister Oduber tekent verdrag met Transportation Security Administration

Oranjestad - De minister van Toerisme, Transport, Cultuur en Primaire Sector Otmar Oduber tekende onlangs in Washington, namens het Koninkrijk de overeenkomst met de Amerikaanse Transportation Security Administration (TSA).

Ook aanwezig waren de Gevolmachtigd Minister van Aruba in Washington Andy Lee en directeur van Directie Luchtvaart Edwin Kelly.

Minister Oduber zei bij de ondertekening dat dit verdrag heel belangrijk is voor de veiligheid op luchthaven Reina Beatrix en de haven van Oranjestad. Het verdrag concretiseert dat passagiers na een douanecontrole op Aruba niet nog een keer gecontroleerd hoeven te worden als zij aankomen op Amerikaans grondgebied. Een overeenkomst van groot belang voor de Amerikaanse pre-clearance op de Arubaanse lucht- en zeehaven, aldus minister Oduber.

De bewindsman zegt blij te zijn met het hele verloop van het proces en dat dit verdrag vele voordelen heeft voor Aruba, met name de Arubaanse luchthaven en biedt de nodige flexibiliteit om het proces van screening voor een reis naar Amerika te faciliteren.