Landelijk Centrum Traumatische Rouw opgericht

donderdag 14 april 2016 11:26 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Arq Psychotrauma Expert Groep

De oratie van prof. dr. Paul Boelen gisteren in Utrecht markeerde ook de start van het Landelijk Centrum Traumatische Rouw. In dit centrum worden landelijke activiteiten op het gebied van onderzoek, onderwijs en zorg met betrekking tot rouw na verlies door een onnatuurlijke oorzaak verbonden.

Samenwerkende partijen in het Landelijk Centrum Traumatische Rouw zijn onder andere het Ambulatorium en de afdelingen Klinische Psychologie en Orthopedagogiek van de Universiteit Utrecht, het Opleidingsinstituut PPO en het Ambulatorium van de Rijksuniversiteit Groningen en Arq Psychotrauma Expert Groep.

Paul Boelen, Arq-hoogleraar aan de Universiteit Utrecht: "De dood van een dierbare leidt soms tot forse emotionele problemen, zeker wanneer een verlies plaatsvindt door een ongeval, suicide, moord of een andere onnatuurlijke oorzaak. Dit noem je traumatische verliezen en die kunnen leiden tot posttraumatische stress en depressie. Dit gebeurt echter maar bij een kleine groep, want de meeste mensen herstellen goed van traumatisch verlies. Door kennis en ervaring van bovenstaande instellingen samen te brengen in het Landelijk Centrum Traumatische Rouw, kunnen we in de toekomst nog betere zorg bieden aan kinderen en volwassenen die geconfronteerd zijn met traumatisch verlies en anderen die na verlies kampen met psychische problemen."

*

*

*

*