Consortium met Heijmans ontvangt voorlopige gunning rechtbank Amsterdam

Heijmans maakt deel uit van het consortium New Amsterdam Court House (NACH) dat het project rechtbank Amsterdam gaat uitvoeren. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het consortium voorlopig geselecteerd voor deze publiek private samenwerking (pps). Heijmans krijgt na contract close een aandeel in de realisatie en de exploitatie. Het DBFMO-project heeft een omvang van 235 mio (inclusief 30 jaar beheer en onderhoud). De definitieve gunning van het project is voorzien op 10 mei 2016.

Voor de uitvoering van het project wordt een projectvennootschap opgericht met Macquarie Capital als enig aandeelhouder. Heijmans vormt samen met Facilicom de combinatie die de rechtbank ontwerpt, realiseert en exploiteert.

Naar verwachting starten de sloopwerkzaamheden voor de nieuwe rechtbank aan de Zuidas in Amsterdam begin 2017 en vindt de ingebruikname in november 2020 plaats. Na de ingebruikname van het gebouw start de exploitatieperiode van 30 jaar.

Consortium NACH

Het consortium NACH is een samenwerkingsverband tussen Macquarie Capital, Heijmans, Facilicom, ABT, DVP, KAAN Architecten, BiUM en Bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zonen. Het consortium heeft Macquarie Capital Europe Limited aangesteld als Financieel Adviseur.

Over Heijmans

Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, woningbouw, utiliteit, wegen en civiel combineert in de werkgebieden wonen, werken en verbinden. Heijmans is actief in Nederland, Belgie en Duitsland, en levert als technology partner kennis en concepten in verschillende markten. Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden. Met ruim 6.500 medewerkers en in 2015 bijna EUR 2,0 miljard omzet, bouwen we aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer informatie, kijk op www.heijmans.nl.