CSA Group opent nieuw laboratorium in Tokyo, Japan

donderdag 14 april 2016 12:57 Economie

Dit is een origineel bericht van PR Newswire

TOKYO, April 14, 2016 /PRNewswire/ --

Faciliteit biedt ruimte voor het testen van ICT, beeld en geluid, meetapparatuur en

medische producten

De CSA Group, wereldwijd aanbieder van keurings- en certificeringsdiensten en toonaangevend op het gebied van normontwikkeling, kondigde vandaag aan dat de onderneming een nieuw laboratorium voor keuringen en certificeringen in Tokyo heeft geopend. Het laboratorium biedt onder meer een uitgebreid aanbod voor medische apparatuur en een nieuw laboratorium waar binnendringingstesten worden uitgevoerd.

Het nieuwe laboratorium in Tokyo is gespecialiseerd in het keuren en certificeren van computerapparatuur, beeld- en geluidsapparatuur, meettoestellen, medische producten en schematische evaluaties en keuringsdiensten op locatie.

"Computertechniek en nieuwe medische apparatuur zijn snel groeiende sectoren", aldus Takaki Egawa, Tokyo Operations Manager bij CSA Group. "Bijna alles wat we tegenwoordig gebruiken kent een bepaalde vorm van interconnectiviteit. De CSA Group spant zich in om onze dienstverlening in groeiende markten uit te breiden om de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve oplossingen voor alledaagse producten en diensten te stimuleren. Japan is toonaangevend op het gebied van innovatieve technologie. Wij begeleiden onze klanten hier bij het uitwerken en in de markt zetten van hun innovatieve producten, nu en in de toekomst."

Bij het laboratorium in Tokyo kunnen producten worden getoetst aan toepasselijke normen uit Noord-Amerika, Europa en andere internationale markten. De faciliteit is IT/AV volgens de oude normen 60065 en 60950 en de nieuwe norm 62368 en voldoet aan norm 61010 voor meettoestellen en de medische norm 60601. Daarmee is het het meest internationaal georienteerde keurings- en certificeringslaboratorium van Tokyo. Eigen technische deskundigen bieden aanvullende diensten voor apparatuur, computers, beeld/geluid, industriele en medische toepassingen.

Op termijn zal het laboratorium in Tokyo deze kernactiviteiten gaandeweg uitbreiden en ook keurings- en certificeringsdiensten voor industriele producten aanbieden. Met deze nieuwe faciliteit beschikt de CSA Group nu over laboratoria en kantoren op strategische locaties overal in Azie, bijvoorbeeld in China, Taiwan, Zuid-Korea en Singapore.

Over CSA Group CSA Group is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk die zich richt op veiligheid, maatschappelijk belang en duurzaamheid. Haar kennis en expertise omvat de ontwikkeling van normen; trainings- en adviesoplossingen; diensten voor wereldwijd testen en certificeren in belangrijke sectoren, waaronder gevaarlijke locatie en industrieel, vervoer, sanitair en bouw, medisch, veiligheid en technologie, apparatuur en gas, alternatieve energie, verlichting en duurzaamheid; evenals diensten voor de beoordeling van consumptiegoederen. Het CSA-certificaat staat wereldwijd op miljarden producten. Kijk voor meer informatie over CSA Group op http://www.csagroup.org