Museum Arnhem op zoek naar Publiekslievelingen

Publiekslievelingen en Nationale Museumweek

Museum Arnhem op zoek naar Publiekslievelingen

De collectie van Museum Arnhem telt meer dan 20.000 kunstwerken: schilderijen, foto’s, video-installaties, design, sieraden en beelden. Werken met historische waarde, maar ook hedendaagse en moderne kunst. Museum Arnhem heeft de wens om de presentatie van de vaste collectie anders vorm te gaan geven. Belangrijk vindt het museum om hierbij de stem van de bezoeker te verwerken in een nieuwe collectiepresentatie.

Museum Arnhem gaat op zoek naar de Publiekslievelingen uit de collectie. Bezoekers zijn vanaf vrijdag 15 april van harte welkom om een stem uit te brengen op hun favoriete werk. Met een stembiljet, dat bij binnenkomst wordt uitgereikt aan bezoekers, daagt Museum Arnhem zijn bezoekers uit om hun hoogtepunt uit de collectie te kiezen. Het stembiljet met daarop het favoriete werk en een motivatie kan in de stembus worden ingediend. Vanaf vrijdag 15 april is het ook mogelijk om digitaal te struinen door de collectie en een stem uit te brengen op een kunstwerk via nieuwe website www.museumarnhem.nl/zoeken. De top 10 van de Publiekslievelingen komt tevens op een prominente plek in het vernieuwde Museum Arnhem.

Museumweekend

Op zaterdag 16 april gaat de Nationale Museumweek van start. Museum Arnhem viert dit met een museumweekend (op zaterdag 16 en zondag 17 april 2016) met gratis toegang én boordevol activiteiten voor jong en oud. Dit weekend is iedereen van harte welkom om zijn/haar stem uit te brengen tijdens een gratis bezoek.

Kinderdirecteur Tuvana Özcelebi levert een bijdrage aan het museumweekend. Op zaterdag 16 april brengt zij een stem uit op haar favoriete kunstwerk uit de collectie van Museum Arnhem.

Programma

Zaterdag 16 april 2016

13:00 uur: rondleiding bij Queensize Laat je meenemen langs de vele in het oog springende werken die Queensize rijk is

14:00 uur: lezing over Adellijk aardewerk Kristin Duysters (conservator oude kunstnijverheid) vertelt over de Arnhemse baron Van Verschuer en zijn collectie Delfts aardewerk

15:00-17:00 uur: inloopworkshop Delfts Blauw Laat u inspireren door de ambachtelijkheid, de decors en blauwwite kleur en breng Delfts blauw schilderen in de praktijk.

Zondag 17 april 2016

12:00-17:00 uur: B!NGO Studenten van ArtEZ hogeschool voor de kunsten presenteren performances geïnspireerd op de collectie

13:00 uur: rondleiding bij Queensize laat je meenemen langs de vele in het oog springende werken die Queensize rijk is

14:00-16:00 uur: inloopworkshop voor jong en oud Duik in de schatten van onze collectie

Museum Arnhem

Museum Arnhem, Utrechtseweg 87, Arnhem, Nederland / The Netherlands. (+31) (0)26 30 31 400. Meer informatie: www.museumarnhem.nl. Volg ons op Facebook, Twitter en Youtube.