Alles in 1 en mobiel steeds vaker gecombineerd


AMSTERDAM, 20160414 -- Ruim 700.000 huishoudens in Nederland hadden eind vorig jaar een pakket met daarin alles in 1 (internet, bellen en televisie) en mobiele telefonie. Deze gecombineerde pakketten, ook wel quad play genoemd, waren hiermee goed voor en aandeel van meer dan 10% in de totale markt van breedbandaansluitingen. Dit is een groei van bijna 4% ten opzichte van het jaar ervoor.

Quad play vs. triple play
Door de groei in aansluitingen is ook de omzet van quad play gestegen. Van de totale multi play-omzet is quad play verantwoordelijk voor een marktaandeel van meer dan 15%, waar dit het jaar ervoor nog 9% was. De totale omzet van Nederlandse providers van multi play-diensten in het laatste kwartaal van 2015 was iets meer dan 1 miljard euro. Ook dit is een stijging van ruim 7,5% ten opzichte van het laatste kwartaal in 2014.

Ondanks de groei van quad play blijft het merendeel van de huishoudens in Nederland gebruikmaken van een triple play-aansluiting. Bijna vier miljoen huishoudens in ons land combineren drie diensten bij een provider. Hiervan is meer dan 60% klant bij Ziggo en net geen 30% bij KPN. De overgebleven 10% wordt gevuld door onder andere Caiway, Tele2 en Vodafone.

Triple play vergelijken
Het combineren van slechts twee diensten is aan populariteit aan het inleveren. Steeds minder vaak wordt breedband met vaste telefonie gecombineerd, de combinatie van breedband met televisie of met mobiel bellen wordt juist steeds populairder. Om snel pakketten met dual play of triple play te vergelijken kan je gebruikmaken van een online vergelijker voor internet bellen tv. Op https://www.overstappen.nl/internet-bellen-tv/ is dit mogelijk, hiervoor hoef je alleen jouw adres in te vullen zodat er gekeken kan worden welke abonnementen er voor jou te vergelijken zijn. Internet bellen tv vergelijken bij www.EasySwitch.nl is ook mogelijk. Zo heb je binnen no-time een overzicht van de goedkoopste alles in 1-abonnementen die voor jou te kiezen zijn. Natuurlijk is het ook mogelijk om te filteren op een hoge internetsnelheid, op aantal tv-zenders, provider en de prijs.