Arrow Productions winnaar 2016 in Kabeloplossingen


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

ROTTERDAM, 20160414 -- Arrow Productions BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Kabeloplossingenbranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering. ‘Arrow Productions weet haar uitgebreide kennis op het gebied van kabels en connectoren uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor zij zeer hoog scoort op klanttevredenheid.’

Kabelconnectoren zijn het zenuwstelsel van mechanische producten. En net als bij de mens is de kans op uitval minimaal als het zenuwstelsel goed en betrouwbaar functioneert. Arrow Productions BV is specialist in het ontwikkelen en produceren van elektrische kabels en aanverwante artikelen. Een ondersteunende, flexibele en meedenkende partner die snel op specifieke klantvragen kan inspelen en onder tijdsdruk kan produceren. De onderneming levert aan vooraanstaande bedrijven in onder meer de automotive, de verlichtingssector, machinebouwbranche en aan fabrikanten van elektrische rolstoelen. Arrow Productions BV is opgericht in 2012, maar vindt zijn oorsprong al in de jaren tachtig. Het bedrijf is in de hele Benelux actief.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Arrow Productions BV een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Arrow Productions, want zij is continu bezig haar producten te verbeteren en optimaal af te stemmen op de wensen van de klant. Denk aan de ontwikkeling van een automatisch uitklapbare treeplank voor vrachtwagens, waardoor het in- en uitstappen voor de chauffeur vergemakkelijkt wordt. Daarnaast wordt gewerkt aan een elektromotor voor wegmotoren die de huidige diesel- en benzinemotor gaat vervangen, en aan kunststof stekkerdozen die goedkoper en duurzamer zijn dan stalen dozen.’

Hoogwaardige kwaliteit
Het bedrijf is in de jaren 80 opgericht met een beperkte productie ten behoeve van de automobielindustrie. Inmiddels is het actief in de automotive-, verlichting-, rolstoel- en scootmobielindustrie. Omdat Arrow maatwerk levert en custom built werkt, produceert zij kleinere volumes van hoogwaardige kwaliteit waarmee zij zich in de markt onderscheidt. ‘Die kwaliteit is zo hoog dat zij zelfs bekabeling mag leveren voor voertuigen die de Dakar-rally rijden, een wedstrijd waar zoals bekend uiterst hoge eisen aan het materieel worden gesteld’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Arrow kent een platte organisatie met 10 man personeel dat projectgewijs en niet onderdeelgewijs werkt. Het bedrijf heeft een mooie orderportefeuille. Voor de toekomst wordt een verdubbeling van de omzet verwacht en daardoor een uitbreiding van het personeelsbestand. In dit verband heeft Arrow eind maart een gloednieuw bedrijfspand betrokken in Deurne. ‘Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van Arrow Productions een absolute topper in haar wereld. De terechte branchewinnaar!’, aldus de jury.

Meer informatie: http://arrow-productions.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur.