Stijging verkoop sim-only abonnementen


UTRECHT, 20160414 -- De markt van sim-only abonnementen lijkt te floreren in de aantrekkende markt voor mobiele apparaten. Uit recent onderzoek van de Telecompaper komt namelijk naar voren dat 850.000 Nederlanders in de eerste helft van 2016 een sterke intentie hebben om een nieuwe smartphone aan te schaffen. Dit zijn 340.000 Nederlanders meer dan het jaar ervoor.

Door een groei in de markt voor smartphones, stijgt ook de verkoop van sim-only abonnement constateert goedkoopstesimonly.net. Dat het aantal Nederlanders met een sim-only abonnement blijft stijgen heeft meerdere oorzaken.

Ten eerste lijkt de levensduur van smartphones tegenwoordig te zijn verlengd, waardoor consumenten na een verlopen abonnementen een prima werkend toestel overhouden. Vaak is het dan voordeliger om een sim-only abonnement af te sluiten. Ten tweede lijken consumenten de prepaid simkaarten te hebben vervangen door sim-only abonnementen. Dit komt door de stijgende prijzen van prepaid simkaarten en de steeds scherpere aanbiedingen voor sim-only abonnementen.