Eerste paal de grond in voor uitbreiding Batavia Stad


Geplaatst: 14-4-2016

Met een druk op de knop ging donderdag 14 april 2016 de eerste paal de grond in voor de uitbreiding van Batavia Stad met 45 nieuwe winkels en horeca. Met de bouw van het nieuwe gedeelte, wordt de gefaseerde realisatie van 25.000 m2 outlet shopping, die gemeente Lelystad en de toenmalige
eigenaar van Batavia Stad in 1999 overeenkwamen, voltooid. Naar verwachting is het nieuwe gedeelte over precies een jaar, in april 2017, gereed.

Eerste paal de grond in voor uitbreiding Batavia Stad

Grote werkgever

Burgemeester Margreet Horselenberg verrichtte de handelingen waarmee de eerste paal de grond in ging. Ook hield zij een korte toespraak waarin ze met name het belang van Batavia Stad als grote werkgever in Lelystad onderstreepte.

350 extra banen

Batavia Stad is een van de grootste werkgevers in Lelystad. Met de uitbreiding, zal de werkgelegenheid toenemen met zo'n 350 banen, waarmee het aantal arbeidsplaatsen op zo'n 1200 komt.

Trekpleister

Daarnaast is Batavia Stad voor Lelystad een belangrijke trekpleister. Ook steeds meer buitenlandse toeristen weten Batavia Stad te vinden. Sinds 2015 rijdt er een directe shuttlebusverbinding tussen Amsterdam en Batavia Stad.

Extra parkeerplaatsen

Om het groeiend aantal bezoekers op te kunnen vangen, wordt ook het aantal parkeerplekken uitgebreid.