Nieuwe PKVW-Productenlijst en Beveiligingsrichtlijn


Het CCV toetst regelmatig de eisen en aanbevelingen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen aan de huidige ontwikkelingen zoals nieuwe werkwijzen van inbrekers, de zogeheten modus operandi. Op basis hiervan zijn er nieuwe aangepaste versies verschenen van de Productenlijst en de
Beveiligingsrichtlijn.

Productenlijst

Producten, zoals hang- en sluitwerk, op de PKVW-productenlijst zijn goedgekeurd en gecertificeerd door SKB-IKOB. De beveiligingsproducten op deze lijst zijn geschikt voor 3 minuten en soms zelfs voor 5 minuten inbraakwerendheid. De nieuwe productenlijst is onder meer uitgebreid met nieuw hang-
en sluitwerk. Deze nieuwe producten worden apart vermeld op www.politiekeurmerk.nl.

Beveiligingsrichtlijn

In de vernieuwde Beveiligingsrichtlijn is aandacht voor elektromechanische sloten en sluitplaten mechatronische cilinders. En dat niet alleen, er is nog meer veranderd en toegevoegd:

* Extra aandacht voor benodigde zwaardere ramen en deuren voor 5 minuten inbraakwerendheid.
* Besluit over het beveiligen van houten bergingen met een enkelvoudige wandconstructie.
* Vastzetten van ramen en deuren.
* Aanvullende voorwaarden voor het toepassen van twee SGK gecertificeerde raamboompjes of grendels op een naar buitendraaiende deur.

Leeswijzer

Om woningen op PKVW-niveau te beveiligen, adviseert het CCV om gebruik te maken van de PKVW-Productenlijst en Beveiligingsrichtlijn en andere documenten te raadplegen. Zie hiervoor de leeswijzer hiernaast, die u door erop te klikken kunt vergroten.

Links

* Kijk op www.politiekeurmerk.nl voor meer informatie.