Voorbereiding voor het cao-overleg Zorgverzekeraars


Voorbereiding voor het cao-overleg Zorgverzekeraars

Geplaatst op 15 april 2016
[IMG]
Op 20 april 2016 begint het cao-overleg om te komen tot een nieuwe cao voor de Zorgverzekeraars. De voorstellen van De Unie worden namens de leden ingediend, daarom gaat de concept-voorstellenbrief eerst naar de leden. Ik vraag de leden deze brief goed te lezen en mij te laten weten of je het
eens met de inhoud.


Concept-voorstellenbrief

Deze brief is gebaseerd op de uitslag van de enquete en op het arbeidsvoorwaardenbeleid van De Unie. Dit arbeidsvoorwaardenbeleid kun je hier lezen.


Enquete

De Unie heeft vorige maand gevraagd om een enquete in te vullen. De uitslag van deze enquete is een belangrijke bron voor het vormen van een voorstellenbrief. De uitslag van de enquete is als volgt:

* Salarisverhoging: 43% van de respondenten geeft aan dat de werkgever financiele ruimte heeft om een salarisverhoging van 3% of meer te betalen. De leden hebben een andere verwachting van hetgeen de werkgevers bereid zijn als salarisverhoging te betalen. 47% verwacht een salarisbod tussen 1
en 2%, 37% verwacht een salarisbod van minder dan 1%.
* De vraag naar een vitaliteitsprogramma is als volgt beantwoord: 70% van de respondenten geeft aan dat hun werkgever geen vitaliteitsprogramma aanbiedt. Iets meer dan 50% is van mening dat hierover een cao-afspraak moet worden gemaakt, de andere helft vindt het geen cao-onderwerp.
* De vraag naar mantelzorg geeft een duidelijk beeld: 68% van de respondenten geeft aan dat bij hun organisatie goed rekening wordt gehouden met mantelzorgers en 87% van de respondenten geeft aan het belangrijk te vinden om te werken bij een mantelzorgvriendelijke werkgever.

Geef je mening

De leden hebben inmiddels een bericht thuis ontvangen om hun mening te geven over de concept-voorstellenbrief. Het is een concept, dat betekent dat jouw mening als die gedeeld wordt door veel anderen, zal leiden tot een aanpassing van de brief.

Vragen?

Voor meer informatie over het bovenstaande kun je contact opnemen met Inge de Vries

Informatie

Sectoren: Overheid Zorg en Welzijn
Branche: Zorgverzekeraars
Geplaatst in: Actueel Nieuws