15-04-2016 Erasmusspelden voor 23 vrijwilligers van het Familiehuis ..


Erasmusspelden voor 23 vrijwilligers van het Familiehuis Daniel den Hoed

NB embargo: dit nieuw niet verspreiden voor 18.00 uur.

Datum publicatie: 15-04-2016 09:00

Het Familiehuis Daniel den Hoed, dat dit jaar 25 jaar bestaat, draait op sponsors en vrijwilligers. Sommige vrijwilligers zijn al vanaf het eerste uur aan het huis verbonden, andere al tien of twintig jaar. Burgemeester Aboutaleb reikt op vrijdag 15 april aan 23 vrijwilligers een Erasmusspeld
uit tijdens de besloten viering van het jubileum in De Tuin van de Vier Windstreken. Zij staan symbool voor alle vrijwilligers van het Familiehuis.

Het Familiehuis Daniel den Hoed wil een tweede thuis zijn voor directe familie van patienten die worden behandeld in het Erasmus MC-Kanker Instituut. Ook patienten die ver weg wonen en niet in staat zijn tot uitputtende reizen kunnen hier overnachten. Er zijn 13 kamers in het Familiehuis aan
de Groene Hilledijk, die eruit zien als moderne hotelkamers. Mensen kunnen hier verblijven van een enkele nacht tot maandenlang als dat nodig is. Zij kunnen gebruik maken van een grote gemeenschappelijke keuken, huiskamer en wasmachines.

Zonder vrijwilligers zou dit Familiehuis niet kunnen bestaan. Zij zorgen voor een huiselijke omgeving, een luisterend oor en een helpende hand. De vrijwilligers houden het huis schoon en opgeruimd, zorgen voor de was, klein onderhoud en reparaties en voelen goed aan of gasten om een praatje
verlegen zitten of juist niet. Zo maken de vrijwilligers met elkaar van dit huis een thuis.

De 23 vrijwilligers die een Erasmusspeld ontvangen werken allemaal tien jaar of langer bij het Familiehuis en investeren een flink aantal uren van hun vrije tijd in dit werk.

Uitreiking
vrijdag 15 april 2016, 18.00 uur tijdens besloten jubileumviering in de Tuin van de Vier Windstreken (Kralingen), Plaszoom 354, 3062 CL Rotterdam.

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspelden uit aan deze 23 vrijwilligers omdat zij zich langdurig hebben ingezet voor familie van ernstig zieke patienten en daarmee voor de Rotterdamse samenleving.