Weekendafsluiting A13 richting Den Haag tussen knooppunt Kleinpolderplein en Delft-Zuid (N470)

Weekendafsluiting A13 richting Den Haag tussen knooppunt Kleinpolderplein en Delft-Zuid (N470)

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 08 april 2016- Laatste update: 08 april 2016 10:50 uur

Rijkswaterstaat voert diverse werkzaamheden uit aan het asfalt en de viaducten van de A13 richting Den Haag. In verband met deze werkzaamheden is de A13 richting Den Haag tussen knooppunt Kleinpolderplein en de N470 afgesloten van vrijdag 15 april 23.00 tot maandag 18 april 05.00 uur.

Tijdens dit weekend vervangt Rijkswaterstaat ook het asfalt ter hoogte van afrit Rijswijk (7). In verband met deze werkzaamheden zijn op vrijdagnacht (15 april), zaterdagnacht (16 april) en zondagnacht (17 april) minder rijstroken beschikbaar. Daarnaast is afrit Rijswijk (7) afgesloten van zaterdag 16 april 20.00 uur tot zondag 17 april 08.00 en van zondag 17 april 23.00 tot maandag 18 april 05.00 uur. Tijdens deze afsluiting wordt verkeer met bestemming Rijswijk lokaal omgeleid.

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Kleinpolderplein wordt een dag stadspark

Op zaterdag 16 april kan het publiek flaneren over de fly-over, picknicken op het asfalt en uitkijken over Rotterdam. Het eendaagse asfaltpark is mogelijk doordat Rijkswaterstaat dat hele weekend werkzaamheden uitvoert aan de A13 tussen Kleinpolderplein en de N470. Een kunstenaarscollectief greep de gelegenheid aan om het KleinpolderpleinPARK op touw te zetten. Het park is open van 06.00 uur tot 22.00 uur. Bezoekers kunnen voor een symbolisch bedrag telkens twee uur lang doorbrengen op het `hooggelegen asfalt'.

Er is van alles te doen, van stoepkrijten tot yoga. Ook is er muziek van acts als Spinvis. Kijk voor het volledige programma op Kleinpolderpleinpark.

Bereikbaarheid

De snelwegen in Nederland zijn van goede kwaliteit. Om dit zo te houden, voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de A13 om de levensduur van de weg te verlengen en de veiligheid te kunnen garanderen. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst in de Randstad vlot en veilig hun bestemming bereiken.

Weekendafsluiting A13

* A13 richting Den Haag tussen knooppunt Kleinpolderpleinen Delft-Zuid (N470) * Oprit Overschie (12), op- en afrit Rotterdam-The Hague Airport (11) en afrit Delft-Zuid (10) * Afrit Overschie (13) op de A20 vanuit Gouda * Verzorgingsplaats Ruyven

Omleidingsroutes weekendafsluiting

Het verkeer wordt hoofdzakelijk over de nieuwe A4 tussen Schiedam en Delft (Ketheltunnel) geleid. Daarnaast zijn er verschillende lokale omleidingsroutes ingesteld. Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan. Hierbij wordt rekening gehouden met de drukte op de omleidingsroutes en andere wegen. Zie voor de omleidingsroutes en meer informatie over deze werkzaamheden op de factsheet op vanAnaarBeter.

Route gevaarlijke stoffen

De Ketheltunnel is een categorie C tunnel. Omleiding van gevaarlijke stoffen die niet via de Ketheltunnel mogen (ADR route), is via de A20 richting Utrecht en vervolgens A12 richting Den Haag.

Omleidingsroutes nachtelijke afsluitingen afrit 7

Het verkeer wordt lokaal omgeleid. Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan. Zie voor de omleidingsroutes en meer informatie over deze werkzaamheden op de factsheet op vanAnaarBeter.

Veiligheid

Voor uw eigen veiligheid en die van de wegwerkers en weginspecteurs: pas uw rijstijl aan. Volg de aanwijzingen boven en langs de weg en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie

Meer informatie is te verkrijgen via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800 - 8002, via vanAnaarBeter, via: @vanAnaarBeter of @Rijkswaterstaat. U kunt ook de vanAnaarBeter-app downloaden.