Paus spreekt Nederlanders toe op Nederlandse dag Rome

Paus spreekt Nederlanders toe op Nederlandse dag Rome 15-4-2016

In Rome wordt op 15 november een Nederlandse Dag georganiseerd. Diverse Nederlandse bisdommen - waaronder het Aartsbisdom Utrecht - en katholieke organisaties zijn in die week op bedevaart in Rome om de afsluiting van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid bij te wonen. Paus Franciscus zal bij die gelegenheid de Nederlandse bedevaartgangers persoonlijk toespreken.

Beschrijving

De paus zal dit doen na afloop van de gezamenlijke Eucharistieviering op 15 november in de Sint-Pieter, waarin kardinaal Eijk hoofdcelebrant zal zijn en de overige aanwezige Nederlandse bisschoppen concelebreren.

De Nederlandse dag is een initiatief van bedevaartorganisatie VNB en van het VKMO - Katholiek netwerk. In het kader van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid organiseren zij reisinitiatieven voor individuen, groepen en maatschappelijke organisaties. Reizen die in het teken staan van de verdieping van het christelijk geloof en de kennismaking met Rome als het centrum van de Wereldkerk met als hoogtepunt de Nederlandse Dag op 15 november. Ook de bisdommen Utrecht, Den Bosch en Roermond organiseren in deze week bedevaarten naar Rome. Deze bisdommen hebben zich van harte aangesloten bij het initiatief voor de Nederlandse Dag waar naar verwachting meer dan 1.000 Nederlanders aanwezig zullen zijn. Het bisdom Breda nodigt mensen uit zich aan te sluiten bij de bedevaart die de VNB organiseert. Kardinaal Eijk heeft namens alle Nederlandse bedevaartgangers aan paus Franciscus het verzoek voorgelegd om hoofdcelebrant te zijn in de Eucharistieviering op de Nederlandse Dag in Rome. Dit bleek niet mogelijk te zijn, maar wel kwam het verheugende bericht dat de paus in de gelegenheid en van harte bereid is om de Nederlanders na afloop van de Heilige Mis toe te spreken. Kardinaal Eijk: "We zijn bijzonder blij en dankbaar met de toezegging van de paus om ons in Rome te willen toespreken. Dit geeft ons een speciale en extra reden om er naar uit te zien. Ik hoop dat nu nog meer gelovigen zich bij de verschillende bedevaarten vanuit Nederland aansluiten, om gezamenlijk de stadhouder van Christus op aarde te ontmoeten."

Klik hier voor meer informatie over de bedevaart van het Aartsbisdom Utrecht naar Rome