Pak homohaat stevig aan

15/04/2016

Kamervragen Joram, Kamervragen Louis

Vragen van de Leden Van Klaveren en Bontes (VNL) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het zwichten van een school voor homohaat.

1. Heeft u kennis genomen van het artikel `Homo-leerling uit klas gezet na pesterijen'?

2. Klopt het dat een leerling die structureel geintimideerd en gepest is vanwege zijn geaardheid uit de klas is geplaatst?

3. In hoeverre deelt u onze visie dat hier sprake is van de omgekeerde wereld, en niet het slachtoffer uit de klas, maar de dader(s) van school verwijderd dienen te worden?

4. Welke maatregelen bent u voornemens te treffen om er voor te zorgen dat scholen, ook specifiek de school in kwestie, niet zwichten voor homohaat maar dit probleem krachtig - en dus niet alleen op papier - bestrijden?

5. Ziet u de parallel met de wens van 'zachte krachten' uit onze samenleving om ook bedreigde homo's in azc's over te plaatsen, in plaats van de daders aan te pakken? Zo neen, het betreft toch in beide gevallen homohaat en een zwichtende autoriteit?

*http://m.telegraaf.nl/binnenland/article/25608282/homo-leerling-uit-klas-gezet-na-pesterijen?utm_source=mail&utm_medium=email&utm_campaign=email