Aangehouden na overlast


Aangehouden na overlast

Laatste update:
17-04-2016 | 12:16

Hoofddorp - De politie in Hoofddorp heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige en een 18-jarige jongeman aangehouden en geluidsapparatuur in beslag genomen. Dit gebeurde in een woning aan het Puttersbos waar een feestje met ongeveer 30 personen werd gehouden, die herhaaldelijk voor
de nodige overlast zorgden voor de buurtbewoners.

De politie had zaterdagavond na meerdere meldingen van geluidsoverlast op het Puttersbos al tweemaal gesproken met de bewoner en hem proces-verbaal aangezegd terzake het veroorzaken van geluidsoverlast.

Ook werd de bewoner verteld dat bij een derde constatering van geluidsoverlast de apparatuur in beslaggenomen zou worden. Kennelijk maakte dit allemaal weinig indruk, want al snel werd een derde maal geluidsoverlast door de politie geconstateerd.
Hierop is de politie de woning binnengegaan om de apparatuur in beslag te nemen. Tevergeefs werd de deur geblokkeerd voor de politie door een aantal feestgangers. Hierop werd een 22-jarige man aangehouden voor ambtsbelemmering en het veroorzaken van geluidsoverlast. Hij verzette zich tegen
zijn aanhouding, waarop de politie gepast geweld moest gebruiken. De 22-jarige man werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De geluidsapparatuur werd in beslag genomen.

Meerdere jongens bleven zich rondom de woning vervelend ophouden en een van hen, een 18-jarige Hoofddorper, werd aangehouden terzake het niet voldoen aan een bevel of vordering en het veroorzaken van geluidsoverlast. De 18-jarige Hoofddorper had drugs bij zich en ook dit is in beslag genomen.



2016085324