Burgemeester Hoogendoorn en WEL WONEN BV. tekenen overeenkomst Klomp..


Op 14 april 2016 hebben burgemeester Hoogendoorn en de eigenaren van WEL WONEN BV uit Zwartsluis een overeenkomst getekend.

De eigenaren van WEL WONEN BV, de gebroeders Terwel, hebben hun pand aan de Klompenmakersweg in Wezep beschikbaar gesteld voor verhuur aan vergunninghouders. Via de overeenkomst is geregeld dat de Eritrese vrouwen die momenteel in het pand verblijven, drie jaar gegarandeerd zijn van
woonruimte. Ook zijn er afspraken gemaakt over de wijze van samenwerking tussen beide partijen

Sinds februari 2016 zijn 33 Eritrese vrouwen en 3 kinderen gehuisvest in het pand aan de Klompenmakersweg in Wezep. De verwachting is dat zij in de toekomst kunnen doorstromen naar reguliere huurwoningen. Dat kan in elke willekeurige plaats in Nederland.

De gemeente Oldebroek heeft dit jaar de verplichting (taakstelling genoemd) van het Rijk om naar verwachting 76 mensen met een verblijfsvergunning te huisvesten in de gemeente. Mede door het beschikbaar stellen van het pand aan de Klompenmakersweg door WEL WONEN BV kan de gemeente aan haar
taakstelling voor het eerste half jaar van 2016 voldoen. Daarnaast heeft dit initiatief de druk op vrijkomende sociale huurwoningen verminderd. De gemeente is blij met dit aanbod van WEL WONEN BV.