Verkeersexamen 2016 van start


maandag, 18 april 2016

Wethouder Marieke van Dijk gaf op maandag 18 april 2016 de aftrap voor het praktisch verkeersexamen. Op 18, 19, 20 en 21 april nemen alle leerlingen van groep zeven van de Heemskerkse basisscholen deel aan het praktische verkeersexamen georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN).
Daarvoor volgen de kinderen per fiets een parcours door hun eigen omgeving. Voor de herkenbaarheid dragen de fietsende kinderen verkeershesjes.

Zoals ieder jaar starten de kinderen ook dit jaar vanaf het kermisterrein Johannes Poststraat in Heemskerk. Het parcours dat de leerlingen afleggen voert hen langs controlepunten. Daar staan 'verkeersouders' die controleren of de leerlingen veilig fietsen. Kijken ze goed om als ze afslaan en
steken ze daarbij hun hand uit? Fietsen ze correct door de straten? Fietsen ze niet door een rood stoplicht? De leerlingen leggen het fietsexamen af om zich voor te bereiden op volgend jaar, wanneer ze naar de grote school veelal verder van huis moeten fietsen. Voordat de kinderen van start
gaan, controleert een fietskeurder alle fietsen op veiligheid. Je kunt immers pas aan het verkeer deelnemen als je remmen, licht en fietsbel goed werken. Dit fietsexamen is een initiatief van VVN afdeling Beverwijk/Heemskerk in samenwerking met de gemeenten.