Mirjam Mous, Helen Vreeswijk en Alex Boogers schrijven verhaal voor Literatour

Mirjam Mous, Helen Vreeswijk en Alex Boogers schrijven verhaal voor Literatour

18-04-2016

3PAK: cadeaubundel met korte verhalen

De CPNB campagne Literatour, de Boekenweek voor jongeren van 15 t/m 18 jaar, verhuist van maart naar september: het begin van het schooljaar. Drie succesvolle auteurs schrijven speciaal voor de Literatour een kort verhaal. Twee verhalen worden online verspreid; tezamen met het derde verhaal worden ze gebundeld en tijdens Literatour via de boekhandel en openbare bibliotheken cadeau gedaan aan jongeren. Literatour vindt plaats van maandag 19 t/m zondag 25 september.

3PAK: een korte verhalen bundel in drie delen De eerste twee verhalen worden online verspreid naar de middelbare scholieren, hun scholen en alle jongeren in het land. Het derde verhaal lees je samen met de eerste twee in de bundel 3PAK die cadeau wordt gedaan door de boekwinkel en openbare bibliotheken. Mirjam Mous, Helen Vreeswijk en Alex Boogers zijn de auteurs van de verhalen.

Literatour

Dit jaar staat een team van 15 schrijvers klaar om met zoveel mogelijk jongeren in gesprek te gaan. Zij toeren van 19 t/m 25 september langs middelbare scholen in heel Nederland om met jongeren te praten over verhalen, schrijverschap en lezen. Ernest van der Kwast, Oezcan Akyol, Daan Heerma van Voss, Alex Boogers, Mano Bouzamour, Nina Polak, Bregje Hofstede, Abdelkader Benali, Floortje Zwigtman, Khalid Boudou, Eva Burgers, Caja Cazemier, Buddy Tegenbosch, Danielle Bakhuis en Anne Gine Goemans doen mee.

Dioraphte Literatour Prijs

Op 16 september worden de Dioraphte Literatour-prijzen uitgereikt. Twee juryprijzen (Oorspronkelijk Nederlandstalig en Vertaald) en een Publieksprijs worden toegekend aan de beste boeken voor jongeren tussen de 15 en 18 jaar. De drie winnaars ontvangen ieder een geldbedrag van EUR 15.000,-. Vanaf 5 tot 15 september kunnen scholieren stemmen op hun eigen favoriete boek van 2015.

Literatour is een initiatief van Stichting CPNB en Stichting Lezen en wordt ondersteund door Stichting Dioraphte, Nederlands Letterenfonds, Stichting SSS, Malmberg, CJP en Stichting De Versterking. De Dioraphte Literatour Prijs komt tot stand met financiele ondersteuning van Stichting Dioraphte.