IGEV werkt samen binnen het Innovatiehuis De Diamant

Gepubliceerd: 18 april 2016

IGEV werkt samen binnen het Innovatiehuis De Diamant

Op 15 april opende gedeputeerde Michiel Scheffer de deuren van het Innovatiehuis De Diamant. Innovatiecentrum Groene Economie Noord-Veluwe (IGEV) werkt samen met andere partijen binnen het Innovatiehuis waar ondernemers, onderwijs en overheid in vertegenwoordigd zijn. Zo ontstaat er een betere onderlinge afstemming, worden krachten gebundeld en krijgen ondernemers meer duidelijkheid door de `een-loket-gedachte'.

Michiel Scheffer opende het Innovatiehuis door het logo zichtbaar te maken met behulp van verhuisdozen. Innovatiehuis De Diamant is gevestigd in het gebouw van Rabobank Noord-Veluwe aan de Elspeterweg 22a in Nunspeet.

Onafhankelijke partijen werken samen

IGEV, Regionale Centrum voor Technologie (RCT Gelderland), Rabobank Noord-Veluwe, Landstede en Windesheim zijn de eerste 'bewoners' van het Innovatiehuis. Deze onafhankelijke partijen werken samen binnen het Innovatiehuis aan het vergroten van de innovatieslagkracht van de Noord-Veluwe.

IGEV ondersteunt initiatiefnemers

De rol van IGEV is initiatiefnemers ondersteunen bij de realisatie van hun groene innovaties en duurzame energieprojecten. IGEV ondersteunt in de vorm van kennis, projectontwikkeling, het opstellen van businesscases, financiering en/of het naar de markt brengen van innovatieve concepten. Hiermee wil IGEV de transitie naar een duurzame energiehuishouding versnellen. Bovendien stimuleert IGEV hiermee het gebruik van groene grondstoffen, het sluiten van kringlopen en werkgelegenheid.