Oval en SZW publiceren `Routekaart Werkkracht bij kanker'


Geplaatst op 19 april 2016

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De branchevereniging voor duurzame inzetbaarheid Oval heeft in samenwerking met het Ministerie van Sociale Zaken (SZW) de routekaart Werkkracht bij kanker gepubliceerd. Dit stappenplan is een belangrijk hulpmiddel bij de re-integratie van mensen met kanker.

In de Routekaart Werkkracht bij kanker staan de stappen gevisualiseerd die werkgever en werknemer (moeten) zetten, om de werknemer aan het werk te houden en te helpen, als deze persoon kanker krijgt.

Ieder jaar krijgen veertigduizend mensen van de beroepsbevolking kanker. Gelukkig kunnen steeds meer mensen hun werk weer oppakken, al gaat dit niet vanzelf. Kanker op de werkvloer is echter een lastig thema. Een goed gesprek en goed contact tussen werkgever en werknemer zijn cruciaal.

Praktische handvatten

In het schema staat welke stappen werkgever en werknemer (moeten) zetten om de werknemer aan het werk te helpen en te houden als deze kanker krijgt. De werknemer en werkgever krijgen praktische handvatten aangereikt om het onderwerp bespreekbaar te maken en aan het werk te blijven tijdens
kanker. Ondersteuning vanuit het werk, advies van een bedrijfsarts en gespecialiseerde vroegtijdige begeleiding zorgen voor een voorspoedige terugkeer naar het werk tijdens en na kanker.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone