Ook dag twee zonder Velsertunnel geen grote problemen


19 april 2016, 12:13

Ook de tweede dag zonder Velsertunnel is zonder grote problemen verlopen. Net als gisteren was het al vroeg druk op de A9, maar bleef de overlast binnen de perken. Veel forenzen in de IJmond passen hun reisgedrag aan. Voorlopig lijkt dit te werken.

Net als gisteren kwamen vooral de vroege vogels in de file. Rond 06.30 uur stond er al 7 kilometer file voor de Wijkertunnel. Maar rond 08.30 uur loste de vertraging daar helemaal op. De omleidingroute via Zaandijk (N8/A8) was wel erg druk (+30 minuten). Lokaal ontstonden files omdat
automobilisten die file weer wilde omzeilen.

Hoe ziet de rest van de week eruit?

Voorlopig lijken de gevreesde problemen uit te blijven. Met de dinsdagochtend in ons achterhoofd verwachten we ook dinsdagavond geen grote problemen.

Woensdagochtend is het doorgaans vrij rustig op de weg, dus zullen problemen ook dan uitblijven. Woensdagmiddag en donderdag (ochtend en avond) zou het weer wat drukker kunnen worden. We verwachten echter hetzelfde beeld als dinsdagochtend: geen grote problemen dus.

Vrijdag zijn er met het oog op de meivakantie al minder forenzen op de weg. Alleen vrijdagmiddag kunnen de files wat langer worden.

Daarna sowieso rustiger door meivakantie

Met de meivakantie voor de deur (komende twee weken) zal het de komende tijd relatief meevallen met de problemen. Na deze week worden eerste noemenswaardige spitsen pas weer in de tweede week van mei verwacht. Daar zit dan ook direct het risico: forenzen worden wellicht wat gemakkelijker en
passen de reis niet meer aan. Dat zou de tweede week van mei wel eens flink kunnen tegenvallen.

Foto: (c) VID
Foto: (c) VID