Werkzaamheden Stadswaard officieel van start - Provincie Gelderland


Op 18 april 2016 hebben gemeente Nijmegen, provincie Gelderland, Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer het officiele startsein gegeven voor de werkzaamheden in de Stadswaard.

Stadswaard

Bijzondere brug

De uiterwaard Stadswaard grenst aan Nijmegen en is via een bijzondere brug vanaf de Waalkade toegankelijk voor bewoners en recreanten. De Stadswaard wordt heringericht om het gebied voor bezoekers aantrekkelijker te maken.

Spannende uiterwaard

Er komt een geul die vanaf een kant in verbinding staat met de Waal. De waterstanden in de geul bewegen mee met de waterstanden in de Waal. Over de geul komt een brug zodat er een doorgaande struinroute voor wandelaars blijft bestaan. Het uiteindelijke resultaat is een spannende uiterwaard
voor bezoekers die de riviernatuur en de Waal van dichtbij kunnen beleven.

Stadswaard onderdeel van WaalWeelde

In 2008 heeft Staatsbosbeheer, als eigenaar van de gronden, in samenspraak met bewoners en belanghebbenden een inrichtingsvisie opgesteld. In 2013 is de Stadswaard in het provinciale programma WaalWeelde opgenomen. Dit programma ondersteunt en verbindt projecten die de Waal en haar omgeving
`duurzaam mooier, veiliger, natuurlijker en economisch sterker' maken. De Stadswaard kreeg daarmee een financiele impuls waarmee de uitwerking van de eerdere plannen is opgepakt.

Gepubliceerd op: dinsdag 19 april 2016