De week van Remco Snoek


Gepubliceerd op: 19 april 2016
Elke week vertelt een raadslid iets over zijn of haar werk als raadslid. Deze week aan het woord VVD-raadslid Remco Snoek.
Eigenlijk zou dit de week moeten zijn voorafgaand aan onderstaande, maar mijn weken lopen, smelten en vloeien in elkaar over.

De griffie stuurde mij een week eerder het verzoek om zo'n week met u te delen, dat ging alleen echt niet - in het buitenland - en echt echt echt te druk. U heeft er logischerwijs niks van gemerkt.

Vol, vol, vol

Was deze week dan een makkie?
Helaas niet : vol, vol, vol maar wel met allerlei leuke, boeiende en interessante zaken.

Natuurlijk, voor wie mijn achtergrond kent, onze beide restaurants zijn heel druk en gezellig, maar daarnaast speelt er nog zoveel meer in mijn leven.

Niet met een been, maar nog met een paar laatste tenen sta ik in mijn oude vak (film- en televisierechten) en ook daar knalt het op dit moment alle kanten op.

Voor een Engelse rechtenorganisatie doe ik nog een bestuursklusje, zoals je dat dan noemt.
Vergadering op vergadering en niet altijd zo gemoedelijk en gezellig als bij ons in de Amstelveense politiek. Half in het Engels, half in het Nederlands en af en toe razor-scherp .... Heerlijk! Pure adrenaline. Een uitdaging die ik voorlopig nog niet zou willen missen.

Cultuuragenda

En dan natuurlijk dus ook onze eigen Commissie Burgers en samenleving en Gemeenteraad.

Deze week, maar eigenlijk natuurlijk deze afgelopen weken, ging het voor mij en mijn collega's gebeuren.... de Cultuuragenda 2016-2020 wordt behandeld!

Dat zou wat worden ... la piece de resistance de ma portefeuille.... voor wie mijn vorige "week van" heeft gelezen. Ik heb een van de mooiste portefeuilles: Cultuur en Uitgaan ... wie wil dat nou niet?

De Cultuurinstellingen hebben een zogenaamde taakstelling opgelegd gekregen met behoud van een volwaardig en divers cultureel aanbod.
De organisaties hebben positief en gezamenlijk de handschoen opgepakt en zijn met een invulling van de taakstelling gekomen.

Bezuinigen dus? Dat zou je zeggen...... en dat gebeurd, daar waar het kan, dan ook.
Ik zou echter graag zien dat de verdiencapaciteit van deze instellingen veel beter zou worden ontwikkeld en ingevuld er komen namelijk 940.000 bezoekers langs, door en in onze cultuurinstellingen!

Daar mogen wij en de gezamenlijke cultuurinstellingen trots op zijn. Blijkbaar hebben wij in Amstelveen mooie en aantrekkelijke faciliteiten waar veel mensen op afkomen.

Het is echter geen rocket science dat als je (gemiddeld) een paar dubbeltjes extra aan een bezoeker zou overhouden er nog maar weinig bezuinigd hoeft te worden, het subsidie infuus wat lager kan worden gezet en er tegelijkertijd ook nog eens mooie nieuwe kunst- en cultuurinitiatieven kunnen
worden ontwikkeld.

Op naar de volgende week ... Hoop dat er wat gebeurd.
R. Snoek
Remco Snoek
Raadslid-VVD
E-mail: r.snoek@amstelveen.nl

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl