Brandweer beperkt (uitslaande) brand basisschool


* Homepage VRH
* Besloten delen
* Persbericht

Brandweer beperkt (uitslaande) brand basisschool

19 april 2016 - Den Haag

Vanavond is rond kwart over acht, door nog onbekende oorzaak, brand uitgebroken in de cv-ruimte van een basisschool aan de Kikkerbeetlaan. Er deden zich daarbij geen persoonlijke ongelukken voor.

De alarmcentrale van de brandweer ontving vanavond diverse meldingen van omwonenden over brand in de gevel van de school.

Bij aankomst van de brandweer bleek er sprake van een uitslaande brand ter hoogte van de ruimte van de centrale verwarmingsketels.

Door een snelle inzet wist de brandweer de brand te blussen en verdere uitbreiding te voorkomen. Om de brand volledig onder controle te krijgen heeft de brandweer een aantal van de houten gevelplanken en isolatiemateriaal moeten verwijderen.

De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met het nablussen en controleren van de cv-ruimte en de gevel.





Salvage
Om de gedupeerden verder te helpen is de Stichting Salvage gekomen. Stichting Salvage is er om betrokkenen persoonlijke hulp te bieden en de schade zo veel mogelijk te beperken. Meer informatie over Stichting Salvage is te vinden op de website www.stichtingsalvage.nl.


Meldtijd
20:11
Ingezet personeel
16
Ingezette voertuigen
5

Nadere informatie over dit bericht
Naam woordvoerder
Berry Wasmus
E-mailadres
Pers@vrh.nl
Telefoon
06-55301656

Zeven dagen per week, 24 uur per dag, staat de VRH paraat voor de veiligheid van de burgers.
Brandweer Haaglanden, de MKA (Meldkamer Ambulancezorg) en GHOR werken multidisciplinair samen met de negen gemeenten uit de regio: niet alleen om samen op te kunnen treden als het nodig is, maar ook om samen de voorbereidingen te treffen om rampen of grote incidenten te voorkomen en te
bestrijden.
VRH

Ik wil

* Deze pagina printen
* RSS[IMG]