Jaarverslag Novisource 2015: een jaar met twee gezichten

dinsdag 19 april 2016 07:59 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Novisource

Een jaar met twee gezichten

Het jaar begon voor de meeste werkmaatschappijen moeiNOTzaam, maar later in het jaar trok de groei aan. Andere entiteiten startten het jaar juist goed, maar zagen in het tweede deel van het jaar vertraging van de groei. We kijken terug op een jaar met twee gezichten.

Verdubbeling omzet in twee jaar

Van interimbureau naar gespecialiseerd kennisbedrijf: deze al eerder ingezette strategie om de organisatie om te vormen is in 2015 vol doorgezet. Daarnaast verbeterde Novisource haar bedrijfsvoering, versterkte zij haar marktpositie en realiseerde zij schaalvoordelen. Het effect van dit beleid vertaalde zich in een verdubbeling van de omzet in twee jaar tijd en in een positief resultaat. Enkele kernpunten uit 2015 zijn:

Een sterke groei van de omzet met 32,5% tot Euro 55,7 miljoen (2014: Euro 42,0 miljoen)

Stijging brutowinst met ruim 23% naar Euro 5,2 miljoen in 2015 (2014: Euro 4,2 miljoen)

** Sterke focus op doelmarkten rendeert

** Uitbouw specialismen vanuit bestaande werkmaatschappijen meer zichtbaar

** Beheersing operationele kosten blijft belangrijk

Jaarverslag 2015 gepubliceerd

Vandaag is het geintegreerde Jaarverslag over 2015 van Novisource N.V. gepubliceerd. Net als het verslag over 2014 betreft het een geintegreerd verslag. Dat wil zeggen, het omvat zowel de financiele als niet-financiele prestaties over 2015.

'Change is constant'

Ontwikkelingen en veranderingen in de wereld volgen elkaar steeds sneller op. Daarnaast zijn de omvang en de impact van deze ontwikkelingen en veranderinNOTgen steeds groter. Niet voor niets is het thema van het Jaarverslag 2015 dan ook 'Change is constant'. Met foto's uit verleden en heden, door interviews met onze medewerkers, maar ook op andere manieren, wordt die continue verandering en de rol van onze specialisten bij het omgaan met deze veranderingen uit het verslag duidelijk. Onze consultants met ruime branche-ervaring, diepe vakkennis en implementatiekracht zijn in toenemende mate de succesfactor bij en voor onze klanten.

Meer informatie op website

Het Jaarverslag van Novisource N.V. is beschikbaar op de website van Novisource. Overige documenten die betrekking hebben op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Novisource, waaronder de agenda, zijn beschikbaar vanaf 19 april 2016 op de website van Novisource. De Algemene Vergadering wordt gehouden op 1 juni 2016 in Nieuwegein.

*

*

*

*