Week van Ons water bij Nieuw Land

18 april 2016

Nederland, waterland. Van de zee aan de kust tot het water uit de kraan. In de loop der eeuwen hebben we alles naar onze hand gezet. Voor ons Nederlanders is dat niet eens meer zo bijzonder. Maar vraag het buiten onze grenzen en de meesten zijn zwaar onder de indruk. Onze expertise in waterbeheer geldt als een van onze belangrijkste exportproducten. En ons kraanwater behoort tot het schoonste, en lekkerste, kraanwater op aarde. Tijdens de Week van Ons water, van 1 t/m 8 mei, vieren we onze bijzondere band met water, onder andere bij Nieuw Land in Lelystad.

Week van ons water bij Nieuw Land Erfgoedcentrum

Nieuw Land is partner van Week van Ons water. Naast de vaste presentaties over de ontstaansgeschiedenis van Flevoland, het bijzondere Zuiderzeeproject en het watertheater speciaal voor kinderen, zijn er tijdens de Week van ons Water tal van wateractiviteiten. Speciaal is de Waterdag op maandag 2 mei, in samenwerking met Waterschap Zuiderzeeland. Zij nemen dieren mee die in onze sloten leven, er is een waterquiz en onze dijkgraaf Hetty Klavers komt vertellen over droge voeten in Flevoland door de werking van gemalen. Ook is Erik de Eend, de mascotte van Waterschap Zuiderzeeland, aanwezig voor een meet & greet. Op dinsdag 3 mei kruipt een verteller in de huid van ingenieur Cornelis Lely; de bedenker van het Zuiderzeeproject en op vrijdag 6 mei is er een watertechniek workshop.

Later in het jaar wordt nog een Week van Ons water georganiseerd die in het teken staat van water als onze vijand, een geduchte tegenstander waartegen we ons moeten weren. De lente-editie gaat echter over water als onze vriend. Van overheerlijk kraanwater tot gezonde beekjes die barsten van het leven. Op 1 mei opent bovendien het jaarlijkse buitenzwemseizoen. Een perfect moment om stil te staan bij hoeveel water ons geeft en al het harde werk dat er in gaat om er elke dag weer van te kunnen genieten. Kijk voor meer informatie op www.weekvanonswater.nl.

De Week van Ons water wordt georganiseerd door waterschappen, waterbedrijven, watermusea, Rijkswaterstaat, provincies, gemeentes, ministerie van Infrastructuur en Milieu, Unie van Waterschappen, Vewin, VNG en IPO.