Crowdynews brengt API's uit voor social media curation

dinsdag 19 april 2016 12:37 Economie

Dit is een origineel bericht van PR Newswire

Biedt meer flexibiliteit aan uitgevers die de stem van de menigte willen laten horen op hun websites, apps en andere digitale ervaringen

GRONINGEN, Nederland, 19 april 2016 /PRNewswire/ -- Crowdynews [http://www.crowdynews.com/], *s-werelds grootste social media curation-platform, maakte vandaag bekend dat het twee application program interfaces (API*s) heeft uitgebracht die te maken hebben met haar solution. Deze API*s stellen klanten en ontwikkelaars in staat om de kernfunctionaliteit van het Crowdynews-platform te gebruiken in applicaties die zij zelf hebben ontwikkeld (bijvoorbeeld een mobiele app of een andere eigen applicatie), en zo maximale flexibiliteit krijgen in het vinden, filteren, managen, en publiceren van sociale content.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160208/330590LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20160208/330590LOGO]

"Ondanks het feit dat veel organisaties Crowdynews' 'out of the box'-mogelijkheden gebruiken, hebben sommige van onze klanten ideeen voor ogen over het gebruik van social media curation die een stapje verdergaan dan wat kant en klaar wordt geleverd. Daarom hebben we de API*s ontwikkeld," aldus Edwin Kuipers, mede-CEO en medeoprichter van Crowdynews. "We zijn erg benieuwd hoe onze klanten de mogelijkheden van deze API*s zullen gaan toepassen in hun mobiele apps, op hun websites en in andere digitale ervaringen en zo op een nieuwe, creatieve manier social media-content aanbieden naast de redactionele content."

Op dit moment worden er twee API*s aangeboden:

-- Content API: Biedt meer flexibiliteit in hoe mediabedrijven geselecteerde social media-content publiceren. Filter content op sociale netwerk-dienst, op type content (bijvoorbeeld alleen content met afbeeldingen), op locatie, of sorteer op het moment van publicatie of op de mate waarin bepaalde content op dat moment trending is. De Crowdynews Content API stelt ontwikkelaars in staat om geselecteerde social media-content op te nemen binnen mobiele apps of andere digitale ervaringen, waardoor zij de meest relevante, nieuwe, en veilige sociale content kunnen leveren aan lezers, ongeacht de manier waarop zij toegang hebben tot de content.

-- Control API: Biedt meer flexibiliteit en controle in hoe mediabedrijven geselecteerde social media-content kunnen managen en filteren. De Crowdynews Control API stelt klanten in staat om de administratie en input, die hoort bij geselecteerde sociale content, eenvoudiger te managen, waardoor zij in staat zijn om de meest relevante, nieuwe, en veilige sociale content direct aan de lezers te leveren.

De API*s zijn aan het eind van deze maand beschikbaar. Kijk voor meer informatie op www.crowdynews.com/technology/APIs [http://www.crowdynews.com/technology/APIs].

Over Crowdynews

Crowdynews is *s werelds grootste sociale media curation platform en levert sociale content aan de wereldwijde markt voor nieuwsmedia. Wij zijn de absolute one-stop shop voor automatiseren van het opnemen van real-time, relevante en veilige sociale content van Twitter, Facebook, Instagram, Vimeo, en meer naast redactionele content. Wij doen dit door het gebruik van kunstmatige intelligentie & natuurlijke taalverwerking en wij leveren een volledige set functionaliteiten die onze klanten in staat stelt om "het hele verhaal" te vertellen, waaronder foto's, video's, ooggetuigenverslagen en opinies die worden gedeeld op sociale media. Kijk voor meer informatie op www.crowdynews.com [http://www.crowdynews.com/] of volg ons op Twitter @Crowdynews [http://www.twitter.com/crowdynews].

Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160208/330590LOGO

Crowdynews

CONTACT: Allyson Barr, Allyson@crowdynews.com

Web site: http://www.crowdynews.com/

*

*

*

*