Sonja Smets nieuwe instituutsdirecteur ILLC

Sonja Smets nieuwe instituutsdirecteur ILLC

19 april 2016

Sonja Smets wordt per 1 juni 2016 benoemd tot directeur van het Institute for Logic, Language and Computation (ILLC). Ze is sinds 2012 verbonden aan het ILLC, waar ze sinds november 2013 als lid van het management team betrokken is bij het dagelijks bestuur van het instituut.

Smets verhuisde in 2012 met haar onderzoekersgroep van de Rijksuniversiteit Groningen naar de UvA, waar ze directeur werd van het PhD-programma van het ILLC. Haar onderzoeksgroep, die nu deel uitmaakt van de Amsterdam Dynamics Groep aan het instituut, is voornamelijk actief in de logica met toepassingen binnen zowel de formele epistemologie als de kwantumtheorie. In 2009 was ze een van de NWO Vidi-laureaten met een project over kwantumlogica en de toepassingen van de logica binnen de kwantuminformatietheorie. In 2012 ontving ze een prestigieuze `ERC starting grant` voor een project over de logische structuur van gecorreleerde informatieveranderingen.

Naast haar werkzaamheden voor het ILLC is ze sinds 2014 lid van het Scientific Oversight Committee van het Joint Research Center for Logic van Tsinghua University (in Beijing) en de UvA.

* mw. dr. S.J.L. (Sonja) Smets

S.J.L.Smets@uva.nl | T: 0205256508

Gepubliceerd door Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica