Meggitt Training Systems onthult een virtueel trainingssysteem in Europa

SUWANEE, Georgia-(BUSINESS WIRE)- Meggitt Training Systems heeft aangekondigd dat de introductie in Europa van haar onlangs uitgebrachte FATS(R) 100 e virtuele trainingssysteem plaats al vinden op ITEC 2016 in London van 17-19 mei 2016. Meggitt bracht het uitgebreide trainingssysteem uit tegen het einde van 2015, dat gebruik maakt van de beste technologieen om aan de huidige en toekomstige vereisten voor trainingen van kleine wapens te kunnen voldoen. Vertegenwoordigers van Meggitt zullen beschikbaar zijn voor demonstraties van FATS 100 e op de beurs.

"Trainingsvereisten en budgettaire uitdagingen worden steeds strenger', zei Larry Raines, vice president, virtuele systemen bij Meggitt Training Systems. "Het nieuwe en verbeterde FATS 100 e systeem biedt moderne trainingsoplossingen die van onschatbare waarde zullen zijn voor onze klanten, en we zijn trots dat we de mogelijkheden van het systeem op ITEC kunnen demonstreren".

De nieuwe FATS 100 e systeemoplossing is een uitbreiding van het bewezen en populaire FATS M100 en een grote uitbreiding van wapentrainingsmogelijkheden, met nieuwe kenmerken zoals op Crytek-gebaseerde 3D scherpschuttersvaardigheden, automatische coaching en op VBS3 gebaseerde collectieve training. De 3D scherpschuttersvaardigheden bieden visueel realistische en rijk gedetailleerde terreinen en doelen, inclusief weersomstandigheden, en pakkende visuele effecten waaronder winderige omgevingen, vliegende vogels, modderplassen en explosies. Automatische coaching is nooit beschikbaar geweest in de trainingsmarkt voor kleine wapens en op VBS3 gebaseerde collectieve training is nieuw voor het trainingssysteem.

"FATS 100 e biedt ongeevenaarde trainingsvoordelen gebaseerd op oplossingen die aansluiten bij de eisen voor instructie van het Amerikaanse leger en de Amerikaanse marine', zei Winn Hines, director of virtual sales at Meggitt Training Systems. "De technologische ontwikkelingen die we op ITEC 2016 zullen laten zien voldoen aan de behoeften van legers wereldwijd".

Het nieuwe systeem biedt een indrukwekkende reeks functionaliteiten voor zowel instructeur als trainee. Het omvat degelijke wapenbehandeling en analyses van doeltreffendheid, coachingsgereedschappen voor versterking of correctie, en verbeterde grafische mogelijkheden voor een allesomvattend meeslepend trainingsplatform.

Demonstraties zijn de hele dag beschikbaar op ITEC 2016 bij stand H156; 17-19 mei in Londen, of op afspraak via meggitttrainingsystems.com/About-Meggitt/Trade-show-schedule/ITEC-2016.

Meggitt Training Systems

Meggitt Training Systems, makers van FATS ^(R) en Caswell technologieen, is een onderdeel van Meggitt. De wereldwijde marktleider van geintegreerde trainingssystemen met echte of virtuele wapens, onbemande land- en zeevoertuigen, luchtdoelen en elektrische scoresystemen. Meer dan 13.000 Meggitt echte schietbanen en 5.100 virtuele systemen zijn wereldwijd in gebruik, wat zorgt voor training aan legers, ordebewaarders en beveiligingsorganisaties op het gebied van vaardigheden voor juiste inschatting van situaties en scherpschutterskunst.

Meggitt Training Systems heeft meer dan 400 mensen in dienst bij het hoofdkantoor in Atlanta en bij de faciliteiten in Orlando, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, de VAE, Australie en Singapore. Het bedrijf kan overal in de wereld onderhoudspersoneel inzetten voor instructeurstraining, systeeminstallatie en onderhoud. www.meggitttrainingsystems.com

Meggitt PLC

Meggitt PLC, met hoofdvestiging in het Verenigd Koninkrijk, is een internationale groep die actief is in Noord-Amerika, Europa en Azie. Meggitt, bekend om zijn gespecialiseerde engineering voor extreme milieuomstandigheden is een wereldleider op het gebied van ruimtevaart, defensie en energie. Meggitt heeft wereldwijd bijna 11.000 mensen in dienst, verspreid over 40 productiefaciliteiten en regionale kantoren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: www.businesswire.com/news/home/20160419005059/nl/

Contacts

Meggitt Training Systems

Michelle Henderson, +1 678 288 1090

Marketing Manager

(michelle.henderson@meggitt.com)

www.m eggitttrainingsystems.com