Uit de agenda van de burgemeester (5)


Wat?

"Vrijdagmiddag kreeg ik het eerste exemplaar van de gids "Gezelligheid in Doesburg" van Ton van Stiphout. Hij is voorzitter van de stichting Centrum Belang Doesburg. Het is een ontzettend leuk overzicht van winkels en horeca in Doesburg, samengevat in 58 pagina's. "



Waar?

"Ik kreeg het boekje overhandigd in de stad, tussen de Waag en het stadhuis. Dat is zo ongeveer aan het begin van het winkel- en horecagebied in Doesburg."



Waarom?

"Doesburg heeft een uitstekend en veelzijdig horeca- en winkelaanbod. Voor inwoners en voor bezoekers is het natuurlijk reuze handig om dan een boekje te hebben waar zo ongeveer alles in staat. Daarnaast is het een mooi initiatief van de ondernemersvereniging om de winkels en horeca extra in
het zonnetje te zetten. Met name winkels staan in deze tijd enorm onder druk, de leegstand neemt toe. In Doesburg wordt er op alle mogelijke manieren samengewerkt om een divers winkelaanbod te houden, leegstand te beperken en mensen nog beter te bedienen."



Tenslotte?

"De Stichting Centrumbelang Doesburg bestaat nu officieel een jaar. Hiervoor verzorgden verschillende organisaties ieder apart allerlei activiteiten om de aantrekkingskracht van Doesburg te vergroten. Ik ben heel blij dat deze samenwerking in zo'n korte tijd al zulke mooie resultaten boekt".



PICT0593