Oproep: is een boom langs de openbare weg van u?


foto van een boom

In het najaar gaat de gemeente regulier onderhoud uitvoeren aan bomen langs de openbare weg. Meestal zijn die bomen van de gemeente en dan zorgt de gemeente ook voor het beheer en onderhoud aan de bomen. Maar een boom kan ook van u zijn. U heeft dan zogenaamd pootrecht.

Voordat de gemeente de bomen gaat onderhouden, is het dus belangrijk om te weten of een boom langs de openbare weg van u of van ons is. Als een boom van u is, dan blijkt dat uit een officieel document, waarin staat dat u zogenaamd pootrecht heeft. Heeft u zo'n document in uw bezit, dan
ontvangt de gemeente dat graag van u.



Hoe weet u of u pootrecht heeft?

Als u pootrecht heeft, dan staat dat in een notariele akte van levering, een uittreksel van het kadaster of een brief van de gemeente. Kijk op www.lochem.nl voor meer informatie over wat pootrecht inhoudt en wat uw plichten zijn.



Vragen?

Heeft u pootrecht, stuurt u dan het document waarin dat beschreven staat toe aan mevrouw A. Breukelaar. Ook voor meer informatie kunt u bij haar terecht: telefoon (0573) 28 92 22, of mailen naar a.breukelaar@lochem.nl.