20 april 2016 Herinnering: groen inloopspreekuur op donderdag 21 april


Een herinnering voor de indieners van groene plannen tijdens de groene-ideeenstormen: op donderdagavond 21 april tussen 19.00 en 21.00 uur is er inloopspreekuur in het gemeentehuis om over het ingediende groene idee advies te vragen en te ontvangen.

60 ideeen

Er waren in de afgelopen maanden zes groene ideeenstormen in onze gemeente. Bewoners uit de zes dorpen leverden tijdens deze bijeenkomsten een inspirerende lijst van zo'n zestig 60 ideeen aan.

Selectie

De gemeente selecteerde de ideeen die bijdragen aan de vergroening van Neder-Betuwe, de biodiversiteit, het creeren van inheems (natuurlijk) of eetbaar groen en/of natuurlijk spelen. Ruim twee derde van de groene ideeen krijgt de ruimte om te worden gerealiseerd. Dat betekent dat Neder-Betuwe
zal worden vergroend met gezamenlijke moestuinen, fleuriger ingerichte groenvakken, nieuwe boomaanplant, beeodiversity natuur, een idylle-plek en buurtvriendelijke groenstroken.

Groene agenda

Een aantal groene ideeen zijn op de `groene agenda' gezet. Op termijn wil de gemeente uitvoering geven aan het organiseren van een alternatieve boomplantdag, een project `bollen voor bewoners' en het vergroenen van voortuinen.
Daarnaast zijn er plannen voor een `Groene Marktplaats' op internet.

Maar eerst de spreekuren! De eerste is op donderdag 21 april. Daarna volgen er nog op 28 april en 12 mei. Tussen 19.00 en 21.00 kunnen initiatiefnemers terecht op het gemeentehuis om aan adviseurs vragen te stellen over de uitwerking van hun idee. Dat kunnen zowel vragen zijn over het
mobiliseren van buurtbewoners bij het meedenken en meedoen met de plannen als groen-technische vragen over de invulling (planten, heesters, bomen, etc.) van het groen.