Jongeren 'battelen' op 25 april in Graan voor Visch


Publicatiedatum:
woensdag 20-04-2016
Jongeren binden maandag 25 april de strijd met elkaar aan in een sportieve battle in Graan voor Visch. Iedereen tussen 10 en 17 jaar is welkom op het Stationspark.
Ze worden uitgedaagd hun beste dance moves te laten zien bij DanceSmash (een soort Zumba), behendig te dribbelen en te schieten bij het basketballen, mooie stoten te maken bij kickboksen en hun tegenstander af te troeven in een potje panna knock out. Het wordt een sportieve en feestelijke
middag met demonstraties, muziek en een chill zone om tussendoor te relaxen.

Mats Bosma woont in Graan voor Visch en helpt mee met de sportbattle in zijn wijk.
Foto: Mats Bosma woont in Graan voor Visch en helpt mee met de sportbattle in zijn wijk.


Nieuwe activiteiten

Het battle-evenement is het startschot voor veel nieuwe sportieve activiteiten in Graan voor Visch waar jongeren vanaf mei wekelijks aan kunnen deelnemen. Het sportaanbod in de wijk is niet groot, en jongeren bewegen hier minder dan gemiddeld in Haarlemmermeer. Sportservice Haarlemmermeer
heeft daarom samen met verenigingen en buurtorganisaties een zogeheten Sportimpuls aangevraagd, een subsidie van het Rijk om in wijken extra sportactiviteiten te organiseren.


Basketballen

Jongeren van onder meer The Challengers, BV Hoofddorp, Meer Dance & Events en Stichting Marhaba battelen de 25e mee en geven demonstraties. Mats Bosma (15), lid van basketbalvereniging The Challengers, gaat in ieder geval.

"Ik woon zelf in Graan voor Visch, dus het is voor mij vlakbij. Ik ben gevraagd om te helpen bij de begeleiding, maar ik vind het natuurlijk ook leuk om zelf mee te basketballen. En misschien ga ik ook wel kickboksen."

Goed dat er sportactiviteiten worden georganiseerd, vindt Mats.

"Vroeger heb ik meegedaan met bmx-en, voetbal en judo in de buurt. Buiten sporten is hartstikke leuk, dus ik hoop dat er veel jongeren komen."


De sportbattle is maandag 25 april op het Stationspark (pleintje 15.000) van 13.00-17.00 uur. Deelname is gratis en aanmelden hoeft niet. Trek wel sport(ieve) kleding aan. Meer informatie over de nieuwe sportactiviteiten in Graan voor Visch bij Daphne van Sportservice Haarlemmermeer, 023
5575937.

Zie de website van Sportservice Haarlemmermeer.