Kerkelijk centrum De Bron tijdelijk buiten gebruik


Kerkelijk centrum De Bron tijdelijk buiten gebruik

Pagina opties

*
Druk op de print knop van uw browser om af te drukken.
* Deze pagina doorsturen
* Facebook
* Twitter

woensdag, 20 april 2016

Sinds donderdag 7 april heeft de gemeente een terrein van ongeveer vijf meter rondom kerkelijk centrum De Bron aan de Buizerdlaan afgezet met hekken. De afzetting is noodzakelijk omdat bij de verbouwing van het kerkgebouw asbesthoudend materiaal vrijgekomen is. In dit bericht leest u meer over
de afsluiting van het terrein.

Hoe zit het met de sanering?

De opruimwerkzaamheden worden verricht door een gespecialiseerd en daarvoor gecertificeerd bedrijf. Vorige week is een start gemaakt met de sanering. Een paar dagen later zijn de werkzaamheden op last van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (arbeidsinspectie) stilgelegd omdat de
werkzaamheden niet volgens de gemaakte afspraken werden uitgevoerd. Inmiddels is vandaag, 20 april 2016, een nieuwe start met de sanering gemaakt door een nieuwe saneerder.

Wanneer worden de hekken verwijderd?

Zodra het asbest is verwijderd, worden de hekken weggehaald. Het bedrijf hervat deze week de opruimwerkzaamheden. Naar verwachting is dit eind volgende week gereed.

Is er gevaar voor de volksgezondheid?

Buiten de afzetting is geen gevaar voor de volksgezondheid. De opruiming vindt plaats door werknemers in beschermende, blauwe kleding. Zij dragen beschermende kleding omdat zij dagelijks met asbest werken. Dit is verplicht vanuit de Arbowetgeving.

De gemeente heeft het kerkbestuur met klem verzocht om bezoekers of vrijwilligers die in de buurt van het pand of in het pand zijn geweest tijdens de sloopwerkzaamheden te informeren. Vrijwilligers die geholpen hebben bij de verbouwing en vragen hebben over gezondheidsrisico's kunnen zich
richten tot de eigenaar van het gebouw. Voor aanvullende informatie kunnen ze contact opnemen met de gemeente Nieuwegein via 14-030.

Is het kerkgebouw in de tussentijd open voor gebruik?

Nee. De kerk is niet toegankelijk zolang het asbesthoudend materiaal niet verwijderd is en het terrein nog is voorzien van hekken. Dit om te voorkomen dat het asbest verder verspreid wordt in de kerk of in de omgeving (daardoor wordt het gebied groter en het opruimen lastiger).

Meer informatie?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer De Heus of met de heer Van Blommestein, beide toezichthouders gemeente Nieuwegein via het telefoonnummer 14-030 of buiten kantoortijden (030) 752 40 41.