Drugs en vuurwapens in St. Willebrord


Drugs en vuurwapens in St. Willebrord

Laatste update:
20-04-2016 | 14:27

Woordvoering:
Landelijke eenheid

St. Willebrord - De politie heeft maandag 18 april in St. Willebrord vier personen aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Bij zoekingen in twee woningen zijn daarna onder andere verdovende middelen en vuurwapens aangetroffen.

Naar aanleiding van een onderzoek naar de handel in verdovende middelen hielden agenten van de Landelijke Eenheid dinsdagmiddag een 33-jarige man uit Spijkenisse en een 31-jarige man uit Roosendaal aan. De mannen vervoerden in hun auto vijftig liter vloeistof, vermoedelijk de partydrug GHB. De
verdachte hadden het spul opgehaald in een woning aan de Pastoor Bastiaansensingel in St. Willebrord.

Vuurwapens

De 48-jarige hoofdbewoner van dat pand is later die dag door een arrestatieteam van de politie in zijn voertuig aangehouden. Bij doorzoekingen van zijn woning en het pand daarnaast trof de politie later nog eens negen vaten met in totaal 225 liter GHB aan. Verder nam de politie een geldbedrag
van 34000 euro, zes kilo hennep, negen liter amfetamine, twee stroomstootwapens, twee vuurwapens en een alarmpistool in beslag.

Dagvaarding

De politie stelt een nader onderzoek in een verdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De twee verdachten uit Spijkenisse en Roosendaal zijn woensdag met een dagvaarding vrij gelaten.